Άγνωστο το πότε θα επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα

16/11/2016 - 16:32 Τελευταία τροποποίηση στις 16/11/2016 - 16:39

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ FIFA, UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως αποφασίστηκε, συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, με αποκλειστικό υπεύθυνο επίλυσης του κρίσιμου αυτού ζητήματος τον κ. Κουτσοκούμνη. Αναγνωρίστηκε ότι το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, ενώ διαψεύδονται όσα ονόματα ακούγονται ως νέα μέλη της Επιτροπής. Επίσης, ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο, όπως το ίδιο ισχύει για διορισμό ξένου Προέδρου στην ΚΕΔ, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Παράλληλα η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα, ωστόσο κρίνουν ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ως αποτέλεσμα η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής. Ωστόσο επειδή η προσπάθεια συγκρότησης της νέας ΚΕΔ, με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί το πότε ακριβώς θα γίνει η επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Με τις πιθανότητες να συμβεί αυτό το προσεχές Σαββατοκύριακο, να εκμηδενίζονται. Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

Τέλος, η Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey