Το "Παπουτσέλλειο" πέναλτι [pics & vids]

08/12/2016 - 12:08 Τελευταία τροποποίηση στις 08/12/2016 - 12:23

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ο Λέσβιος διαιτητής Στράτος Παπουτσέλλης σφύριξε το πιο πολυσυζητημένο πέναλτι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάζοντας... «φωτιά» στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.

Το "Παπoυτσέλλειο" -όπως χαρακτηρίστηκε- πέναλτι που κέρδισε ο Ίλια Ίβιτς από τον Γιάννη Καλιτζάκη ήταν η αρχή του τέλους για την "παντοκρατορία" του Παναθηναϊκού, με την ομάδα που ως την σεζόν 1995-96 κυριαρχούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και την αρχή της "αυτοκρατορίας" του Ολυμπιακού που τότε (1996-97) πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα, σταμάτησε στα επτά συνεχόμενα και τελικά έχει πάρει 18 τα τελευταία 20 χρόνια.



Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι είχαν γνωρίσει νωρίς – νωρίς τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό κατάφερναν ως το ντέρμπι του πρώτου γύρου να είναι ανταγωνιστικοί και να μένουν στην κορυφή ή κοντά σε αυτή, ενώ οι «φωνές» για τη διαιτησία και τον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να πληθαίνουν εκείνη την περίοδο. Στο ντέρμπι του Φαλήρου ο Παναθηναϊκός είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός αύξησε στη συνέχεια την πίεση του και τελικά ήρθε η φάση που… τίναξε μια σεζόν στον αέρα.

Στο 54’ ο Ίβιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ανατράπηκε από τον Καλιτζάκη καθαρά εκτός της γραμμής και ο διαιτητής του Συνδέσμου Λέσβου Στράτος Παπουτσέλλης υπέδειξε πέναλτι.

Ο Τζόρτζεβιτς δεν αστόχησε, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και έγινε… κόλαση ως το τέλος της χρονιάς με τη συζήτηση να έχει φύγει από τα ποδοσφαιρικά επίπεδα και να περνάει σε διαιτητικά λάθη, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και «φωνές» για εύνοια του πρωτοπόρου Ολυμπιακού που κατέκτησε τελικά και τον τίτλο…

Ιστορική έχει μείνει η δήλωση του Αργεντίνου Χουάν Χοσέ Μπορέλι, λίγο πριν το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, για τον Λέσβιο ρέφερι. «Αχ, αυτό το Παπουτσέλλη», είχε αναφέρει με σπαστά ελληνικά ο Αργεντινός, βλέποντας τη δήλωσή του να γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες εκείνης της εποχής.

Δείτε σε βίντεο το επίμαχο πέναλτι

Δείτε τις δηλώσεις του Χουάν Χοσέ Μπορέλι μετά το πέναλτι του Παπουτσέλλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey