Δανεικός στη βελγική AFC Tubize ο Αρμενάκας

14/07/2017 - 11:51 Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2017 - 13:03

Να βρει χρόνο συμμετοχής αναζητά ο νεαρός Πάνος Αρμενάκας, με καταγωγή από το Πλωμάρι και για το λόγο αυτό συμφώνησε να ενταχθεί δανεικός στο ρόστερ της βελγικής AFC Tubize.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ανήκει στην Ουντινέζε και πέρυσι ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο πρωτάθλημα της Primavera, το αντίστοιχο των νέων στην Ιταλία, με 8 γκολ και 6 ασίστ σε 25 ματς. Σταθερά στις επιλογές των μικρών εθνικών της Αυστραλίας, παρότι κλήθηκε και σε κάποια φιλικά με την Εθνική Ελλάδας, ο Αρμενάκας αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες του αυστραλιανού ποδοσφαίρου με την ομοσπονδία της χώρας να τον πιστεύει και να του δίνει ευκαιρίες. Πριν λίγους μήνες μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των "Socceroos" με ποδοσφαιρικά ταλέντα κάτω των 23 ετών, που ταξίδεψαν στην Ισπανία για φιλικές αναμετρήσεις "χτίζοντας" από τώρα τις βάζεις για την ομάδα που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Ο Αρμενάκας επέλεξε την AFC Tubize, παρότι αγωνίζεται στη Β' Κατηγορία του Βελγίου, θέλοντας να αποτελέσει μέρος μια ιδιαίτερα νεανικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό το έμψυχο δυναμικό του βέλγικου συλλόγου έχει μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα "Four Four Two", ο 18χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως ο σημαντικότερος λόγος που επέλεξε να αγωνιστεί στο Βέλγιο ήταν πως "υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην Ιταλία ανάμεσα στο πρωτάθλημα νέων (U20) και τα πρωταθλήματα της Serie A και της Serie B, όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ μεγαλύτερος. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες διενεργούνται και πρωταθλήματα U23 ή μπορούν Β' ομάδες μεγάλων συλλόγων να λάβουν μέρος στη Β' ή στη Γ' Κατηγορία. Στην Ιταλία δε συμβαίνει κάτι τέτοιο κι έτσι ο δανεισμός ήταν μονόδρομος."

Η AFC Tubize ξεκινά τις υποχρεώσεις της στη Belgian Proximus League αρχές Αυγούστου, υποδεχόμενη τη SV Roeselare στην έδρα της στις 5 Αυγούστου. Την ίδια μέρα, ο Πάνος Αρμενάκας έχει γενέθλια, κλείνοντας τα 19 του χρόνια.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey