Μια Ελληνίδα στη Βερόνα!

14/08/2017 - 19:35 Τελευταία τροποποίηση στις 14/08/2017 - 20:19

Όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο, έρχεται συνήθως στο μυαλό η αντρική φιγούρα που ακουμπά με περίσσια τέχνη την μπάλα και τη στέλνει στα δίχτυα. Κακώς. Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι εξίσου συναρπαστικό εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Τι μπορεί να ενώνει λοιπόν μια 18χρονη αθλήτρια, τη Serie A της Ιταλίας, την «Ελλάς» Βερόνα και έναν ατζέντη FIFA; Μα φυσικά μια μεταγραφή και μάλιστα σε μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της ιταλικής λίγκας.

Ο λόγος για τη Μαριάννα Γούλα, βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων στο γυναικείο ποδόσφαιρο, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σήμερα το απόγευμα στην «Ελλάς» Βερόνα και θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στα ιταλικά γήπεδα. Εκεί βρέθηκε μαζί με τον εκ Μυστεγνών μάνατζερ Αχιλλέα Χατζηνικολάου, που την εκπροσώπησε στις διαπραγματεύσεις, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία που είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει πολλές πόρτες και για πολλά ακόμα κορίτσια, που αγαπούν το ποδόσφαιρο και ασχολούνται ερασιτεχνικά με αυτό στη χώρα μας, προσπαθώντας να εξελιχθούν με όνειρα που ξεπερνούν τα στενά μας σύνορα.

Η επιθετικός, που ξεκίνησε την καριέρα της από τη Βοιωτία και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδας U17 μέσα από τις εμφανίσεις της στις Ελπίδες Καρδίτσας και τον ΑΟ Γλυφάδας, θα φορά τη νέα σεζόν τα χρώματα της Βερόνα, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας και πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση της Serie A. Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μάλιστα, η Μαριάννα θα συμμετάσχει με την χώρα μας στα προκριματικά του EURO, Που θα διεξαχθούν στη Γεωργία.

Στην Ιταλία, η Μαριάννα Γούλα θα συνδυάσει το ποδόσφαιρο και με τις σπουδές της, αφού θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα. Μιλώντας στο «SL», μετά την υπογραφή του επαγγελματικού της συμβολαίου, επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Θα μπορέσω να συνδυάσω το χόμπι μου με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να επιλεγεί κάποιο κορίτσι στην Α' Εθνική Ιταλίας και μάλιστα με επαγγελματικό συμβόλαιο. Είμαι σίγουρη ότι με τη σωστή δουλειά και με επιμονή θα πετύχω τον αρχικό μου στόχο να καθιερωθώ στη βασική ενδεκάδα της ομάδας μου και γιατί όχι να αγωνιστώ και στην Εθνική γυναικών της πατρίδας μου. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους γονείς μου, που ποτέ δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στα σχέδια μου, τον προπονητή μου Χρήστο Σκαλτσά, που με τις χρήσιμες συμβουλές του και την επιστημονική του προπόνηση με έβαλε στο σωστό δρόμο, αλλά και τον εκπρόσωπό μου Αχιλλέα Χατζηνικολάου, που με συμβουλεύει στις εξωαγωνιστικές μου υποχρεώσεις, αλλά και με την εμπειρία του στις διαπραγματεύσεις της μεταγραφής μου».

Από την πλευρά του, ο Λέσβιος ατζέντης FIFA Αχιλλέας Χατζηνικολάου τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ την Μαριάννα για το μεγάλο αυτό βήμα της και να πω απλά ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έφτασε μέχρι εδώ με πολλή πίστη, δουλειά, αλλά και θυσίες των γονιών της.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Χρήστο Σκαλτσά, που πρότεινε στην Μαριάννα να ασχοληθώ προσωπικά μαζί της ως επίσημος ατζέντης της. Η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι κάτι διαφορετικό και για εκείνη, αλλά και για εμένα. Η γυναικεία Serie A στην Ιταλία όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον ερασιτεχνισμό στην Ελλάδα. Υπάρχει οργάνωση και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα περισσότερη και από ομάδες της Super League. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ανδρικό προνόμιο. Επειδή ζω στη Γερμανία, γενικώς στην Ευρώπη υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι top level. Καλή επιτυχία στη Μαριάννα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey