Αλλαγές και θολά σημεία

26/06/2015 - 11:35

Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο, αναφορικά με το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και τις αλλαγές που καθιερωθούν από φέτος, έστω κι αν ακόμα δεν έχει κλείσει το "παράθυρο" αναδιάρθρωσης γύρω από τις δευτεραθλήτριες της σεζόν 2014-15, που μπορεί να βρεθούν στη Football League, αλλάζοντας εν πολλοίς το "χάρτη" της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίσθηκαν στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' Εθνική πρέπει μέχρι τις 5 Αυγούστου να καταθέσουν τη δήλωσή τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας, η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου, ενώ η σέντρα προβλέπεται να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με άλλες περιόδους.

Μια από τις σημαντικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς αφορά τους παίκτες που έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος της ηλικίας τους. Μέχρι πέρυσι υπήρχε περιορισμός στη συμμετοχή τους σε ένα ματς. Από φέτος ο αιρθμός τους αυξάνεται σε τρεις στην 11άδα ενός αγώνα, κάτι που σύμφωνα με την επιτροπή πρωταθλήματος θα προσελκύσει περισσότερους έμπειρους ποδοσφαιριστές στη Γ' Εθνική.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι οι θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς από την ΕΠΟ δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Ωστόσο, πάρθηκε η απόφαση να ανεβαίνουν πλέον από τα μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών ΕΠΣ δύο ομάδες από κάθε όμιλο. Κάτι που σημαίνει πως φέτος θα ανέλθουν από τα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά 28 ομάδες, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να υποβιβάζονται από τη Γ' Εθνικής ακόμα και οι μισές ομάδες κάθε ομίλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey