Τα σενάρια όλα είναι πιθανά...

25/08/2016 - 11:13 Τελευταία τροποποίηση στις 25/08/2016 - 12:25

Έφτασε η μέρα για τον καταρτισμό των ομίλων και την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, που θα πραγματοποιηθεί απόψε (25/8) στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Porto Rio» της Πάτρας. Οι 61 ομάδες που συμμετέχουν φέτος στην κατηγορία περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος και λίγο πριν... αλλάξει η μέρα θα έχουν μάθει το πλήρες αγωνιστικό τους πρόγραμμα για τη φετινή σεζόν. 

Τους αντιπάλους τους θα τους έχουν πληροφορηθεί αρκετά νωρίτερα, αφού στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που διεξάγεται αυτή την ώρα, θα ψηφισθεί το σχέδιο που έχει καταρτίσει ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Μιχάλης Τζανόπουλος για τους τέσσερις ομίλους. Η συνεδρίαση στα γραφεία του Πάρκου Γουδή ξεκίνησε στις 11 το πρωί και αφού ολοκληρωθεί ο καταρτισμός θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές φημολογίες για τις αλλαγές που θα συμβούν φέτος σε επίπεδο μετατόπισης ομάδων από τον ένα όμιλο στον άλλο. Για τον Αιολικό, εκπρόσωπο της ΕΠΣ Λέσβου στη Γ' Εθνική, η συμμετοχή του και φέτος στον 3ο όμιλο έχει "κλειδώσει". Ωστόσο οι αντίπαλοί του θα είναι κάπως διαφορετικοί. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει μία ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών να μπαίνει στον 3ο Όμιλο, αντί του 4ου Ομίλου, μετά από πιέσεις, ώστε θεωρητικά να έχουν τις πιθανότητες να διεκδικήσουν με αξιώσεις δύο σύλλογοι της ΕΠΣΑ την άνοδο στη Football League. Έτσι, Κηφισιά, Φωστήρας, Ηλυσιακός και Άγιος Ιερόθεος θα μπουν στην κληρωτίδα και μία εξ' αυτών ίσως πάρει το δρόμο για τον 3ο Όμιλο.

Ένα άλλο σενάριο θέλει τις δύο ομάδες της ΕΠΣ Εύβοιας να αγωνίζονται σε διαφορετικούς ομίλους. Η Χαλκίδα φαίνεται... αμετακίνητη από τον 3ο Όμιλο, αλλά η ΑΕ Ιστιαίας, πιθανότατα, θα βρεθεί στο 2ο Όμιλο, μαζί με τις ομάδες της Κεντρικής και της Δυτικής Ελλάδας.

Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση της Ζακύνθου, που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στη Γ' Εθνική, περιμένοντας τη δικαίωση της στο εφετείο και την παραμονή της στη Football League. Ωστόσο, η ομάδα του Ιονίου ρισκάρει να αγωνιστεί φέτος στο... τοπικό, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην υπόθεση δωροδοκίας του Πανελευσινιακού. Η οριστική της απουσία πάντως από τον 3ο Όμιλο κάνει... χώρο στον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Αθηνών.

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής αφορά τη Θήβα. Η εκπρόσωπος της ΕΠΣ Βοιωτίας... κατηφορίζει από τον 2ο στον 3ο Όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Αιολικό, ώστε να ισοσκελιστεί ο αριθμός των ομάδων σε κάθε όμιλο. 

O 4ος Όμιλος θα φιλοξενήσει τις υπόλοιπες τρεις ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών, μαζί με τους εκπροσώπους των ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και των νησιωτικών Ενώσεων, πλην ΕΠΣ Λέσβου. Τέλος, ο 1ος Όμιλος θα περιλαμβάνει τις ομάδες Μακεδονίας και Θράκης, πλην του Εθνικού Αγιονερίου που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Όλα δείχνουν πως 1ος, 3ος και 4ος Όμιλος θα έχουν μονό αριθμό ομάδων (15) και θα διεξάγονται με ρεπό, ενώ ο 2ος θα περιλαμβάνει 16 ομάδες.

Η πιθανότερη συγκρότηση του 3ου Ομίλου:

Αιολικός
Παναχαϊκή
Ερμιονίδα
Χαλκίδα
Ζευγολατιό
Αστέρας Αμαλιάδας
Λουτράκι
Δόξα Μεγαλόπολης
Θήβα
Παναργειακός
Τσικλητήρας Πύλου
Παναρκαδικός
ΠΑΟ Βάρδας
Αχαϊκή
Ομάδα Α (ΕΠΣ Αθηνών)
Δεν δήλωσε συμμετοχή η Δόξα Ν. Μανωλάδας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey