Ανεβαίνουν και οι δευτεραθλητές!

26/05/2017 - 12:43

Σε μεγάλες αλλαγές προσανατολίζεται η ΕΠΟ σχετικά με τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου και ιδίως σε ότι αφορά στη Football League, που έχει χάσει την αξιοπιστία του τα τελευταία χρόνια.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκέφτεται να πάρει υπό την αιγίδα της την άλλοτε Β’ Εθνική, ώστε να έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διοργάνωσή της. Ανάλογες σκέψεις υπήρξαν και πριν την έναρξη της φετινής περιόδου, ειδικά την περίοδο των παρατεταμένων καθυστερήσεων της πρεμιέρας, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Ο σχεδιασμός της ΕΠΟ όμως, αυτή τη φορά, έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς πρόθεση της είναι η αύξηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Football League της νέας χρονιάς, με ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας liganews.gr, έχει γίνει επικοινωνία με τους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τη Δόξα Δράμας, την ΑΕ Καραϊσκάκης, τη Χαλκίδα και τον Ιωνικό, προκειμένου να καθοριστεί το πιθανό τους ενδιαφέρον για άνοδο από το... παράθυρο και αν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα από μέρους τους να αγωνιστούν στη Β' Εθνική τη νέα σεζόν. Όλα δείχνουν πως και οι τέσσερις ομάδες απάντησαν θετικά και πλέον περιμένουν τις εξελίξεις από την ίδια την ΕΠΟ.

Το αν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο θα γίνει γνωστό άμεσα. Το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει ως τα μέσα Ιουνίου. Εξάλλου, το σχέδιο αυτό για τη Β’ Εθνική, που θα επιφέρει μικρές αλλαγές και στη Γ’ Εθνική, πρέπει να εγκριθεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στα τέλη Ιουνίου.

Αναμφίβολα, εφόσον ανέβουν κατηγορία και οι δεύτεροι των τεσσάρων ομίλων της Γ' Εθνικής, αυτό από μόνο του θα είναι μια ακόμα... μαχαιριά στον Αιολικό, που αδυνατεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε θετική συγκυρία όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια περίοδο, που δεν υπήρχαν πολλές ομάδες που να ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους ή για το μπάτζετ τους, πέραν της Παναχαϊκής που ήταν το μεγάλο φαβορί εξαρχής, το να κερδίζει την άνοδο η Χαλκίδα προβληματίζει ξανά για το αν και πότε θα τα καταφέρει και ο Αιολικός. Στην πράξη βέβαια, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη μετά τα Χριστούγεννα. Ειδικά από το σημείο, που η διοίκηση της ομάδας της Εύβοιας -γνωρίζοντας προφανώς για τις θετικές εξελίξεις στην ΕΠΟ- ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, τάζοντας μάλιστα και πριμ. Την ίδια περίοδο, ο Αιολικός έπαιρνε την κατηφόρα αγωνιστικά, μην μπορώντας να ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Η τελική βαθμολογία αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων (2ος και 9ος), ειδικά αν χωριστεί σε εκείνες Α' και Β' Γύρου. Ο Αιολικός ήταν μπροστά με 22β.-19β. στο πρώτο μισό, αλλά η Χαλκίδα έκανε όντως πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό, με επιμέρους συγκομιδή 33β.-13β. υπέρ της, έναντι των Μυτιληνιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey