Ζητά ενίσχυση ο Κανάρης Νενήτων!

30/05/2017 - 17:41

Η νέα Γ' Εθνική με τους οκτώ ομίλους και τις 112 ομάδες αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού δεν είναι ξεκάθαρο πόσες πρωταθλήτριες Ενώσεων θα καταφέρουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών στην εποχή της κρίσης.

Πάντως, ο πρωταθλητής ΕΠΣ Χίου Κανάρης Νενήτων, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβούλιο τη Δευτέρα (29/5) αποφάσισε κατ' αρχήν να αγωνιστεί κανονικά στη Γ' Εθνική την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση του συλλόγου ωστόσο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με όλους τους τοπικούς φορείς, διερευνώντας τις προθέσεις του Δήμου Χίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σχετικά με τη στήριξη της ομάδας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του χιώτικου συλλόγου, μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών και αφού προκύψουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις θα μπορεί να ειπωθεί με μεγαλύτερη σιγουριά το αν ο Κανάρης Νενήτων θα δηλώσει τελικά ή όχι συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

Σημειώνεται ότι στη Γ' Εθνική θα αγωνίζονται πιθανότατα τη νέα περίοδο τρεις ομάδες από τη Λέσβο και συγκεκριμένα ο Αιολικός, η ΑΕΛΚ και ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, που έχει το προβάδισμα έναντι του Κεραυνού Αγ. Δημητρίου Λήμνου. Με τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί πάντως για τον αθλητισμό σε κάθε περιφερειακή ενότητα του Β. Αιγαίου να είναι απειροελάχιστα (δεν ξεπερνούν συνολικά τις 20.000€ για όλες τις δράσεις) είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των εκπροσώπων κάθε νησιού στη Γ' Εθνική, ενώ θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνουν υπερβάσεις από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Σημειώνεται ότι πέραν του Κανάρη Νενήτων από τη Χίο και των τριών ομάδων από τη Λέσβο, υπάρχει και ο Πυθαγόρας από τη Σάμο που έχει κερδίσει άνοδο στη Γ' Εθνική. 

Μοναδικό, αυτή τη στιγμή, αποκούμπι μπορεί να αποδειχθεί η ΕΠΟ, όσο κι αν ακούγεται περίεργο. Αρκεί οι πρόεδροι των νησιωτικών Ενώσεων να ενεργήσουν συντονισμένα, ενόψει και των εκλογών στην Ομοσπονδία, εξασφαλίζοντας όλα όσα ίσχυαν και παλαιότερα στην άλλοτε Δ' Εθνική, αναφορικά με τα έξοδα μετακινήσεων των συλλόγων μας, καλύπτοντας κάποια ταξίδια ακτοπλοϊκώς, τα οποία κάθε ομάδα μπορούσε να αξιοποιήσει ανάλογα με τον προγραμματισμό της. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey