Από φέτος 4 αλλαγές και 5 παίκτες άνω των 33 ετών!

27/07/2017 - 15:41 Τελευταία τροποποίηση στις 27/07/2017 - 16:44

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2017-18. Όπως αναφέρεται, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους, οι οποίοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 14 Αυγούστου, ενώ η σέντρα ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στη Football League θα προβιβαστούν τελικά τέσσερις ομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων θα παίξουν Playoffs σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων, για να προκύψουν οι κάτοχοι των τεσσάρων προνομιούχων εισιτηρίων. Παράλληλα, οι ομάδες που τελικά θα προβιβαστούν, θα υποβληθούν σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρυσι, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, όπως ότι πλέον αυξήθηκαν από τρεις σε πέντε οι παίκτες άνω των 33 ετών που μπορούν να αγωνιστούν στην ενδεκάδα σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Ο νέος ΚΑΠ προβλέπει τη συγκεκριμένη αλλαγή στα ηλιακά όρια των παικτών. Υπενθυμίζεται ότι στη Γ' Εθνική μέχρι και τη σεζόν 2016-17, επιτρεπόταν να αγωνίζονται στην ενδεκάδα τρεις παίκτες άνω των 33 ετών. 

Παράλληλα, σε ότι αφορά στις ομάδες που θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική, εκτός από τους 53 πρωταθλητές ΕΠΣ, θα προβιβάζονται και οι τρεις δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων, Αθήνας, Μακεδονίας και Πειραιά.

Εκείνο όμως που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι πλέον θα επιτρέπεται μία επιπλέον αντικατάσταση ποδοσφαιριστή στα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Δηλαδή, αντί για τρεις, θα είναι εφικτό να γίνεται και τέταρτη αλλαγή, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο κατ' αντιστοιχία στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων. Στις επαγγελματικές κατηγορίες παραμένουν τρεις οι διαθέσιμες αλλαγές παικτών.

Αναλυτικά, το άρθρο 16 (παράγραφος 4 (α) του νέου Κ.Α.Π. προβλέπει τα εξής:

«Στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, επιτρέπεται, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα. Σε όλα τα λοιπά -ερασιτεχνικά- πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey