Το ντέρμπι στον Αιολικό!

10/12/2017 - 18:50 Τελευταία τροποποίηση στις 10/12/2017 - 23:57

Ο Αιολικός πέρασε με «παλικαρίσια» νίκη μέσα από την καυτή έδρα της Αγίας Παρασκευής, επικρατώντας του Διαγόρα με σκορ 0-1, «σπάζοντας» έτσι το αήττητο σερί στο γήπεδό του. Η ομάδα της Μυτιλήνης μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να σκοράρει απέναντι στον Μεξικανό κίπερ Χάϊρο Ζερμένο, ο οποίος διατηρούσε σε 4 παιχνίδια μηδέν παθητικό, ενώ εάν προσθέσει κανείς και τα 67 αγωνιστικά λεπτά από το ματς με τον Πανθηραϊκό (είχε δεχθεί το 0-1 στο 23') τότε κατάφερε να αντέξει συνολικά 493 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, μέχρι που σκόραρε ο Κρητικός.

Παρουσία περισσότερων από 500 φιλάθλους, σε καθαρά ποδοσφαιρικό καιρό, Διαγόρας και Αιολικός αγωνίστηκαν δίχως σκοπιμότητες θέλοντας να ικανοποιήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες, στηρίζοντας και τις δύο ομάδες. Ο Αιολικός απείλησε πρώτος σε εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χάϊρο Ζερμένο. Στη συνέχεια της φάσης, από το κόρνερ του Λαμπράκη ο Μπουρούς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Διαγόρας ισορρόπησε και πολύ γρήγορα πήρε τα ηνία στη μεσαία γραμμή, πιέζοντας τον αντίπαλό του. Στην πιο κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Λαζαρίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, πλασάροντας άουτ.

Διαγόρας και Αιολικός έπαιξαν για τη νίκη, ικανοποιώντας τον κόσμο στο ντέρμπι | © SportLesvos.gr

Από εκτέλεση φάουλ του Λαζαρίδη, ο Μαλακός έστειλε με τακουνάκι την μπάλα στα δίχτυα στο 23' αλλά με υπόδειξη του βοηθού το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ανθρώπους του Διαγόρα, θεωρώντας πως ο σκόρερ καλυπτόταν. Παρά την ακύρωση του γκολ, ο Διαγόρας δεν κυριεύτηκε από εκνευρισμό, στριμώχνοντας τον Αιολικό στο δικό του μισό γήπεδο. Ωστόσο, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός έγινε κάπως πιο δραστήριος και την ίδια ώρα ο Διαγόρας έπαιζε πιο προσεκτικά. Σε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ο Λαζαρίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Κατσάμπα, αλλά πλάσαρε άουτ (61'). Ο Αιολικός κέρδισε φάουλ στο 66ο λεπτό και κατάφερε με μια καλοστημένη κομπίνα να ανοίξει το σκορ. Ο Κριπιντίρης εκτέλεσε γρήγορα με κάθετη πάσα, πιάνοντας στον ύπνο την αμυντική γραμμή του Διαγόρα, που είδε τον Κρητικό να βγαίνει τετ α τετ, πλασάροντας σωστά στην έξοδο τον Χάϊρο για το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Κρητικός έχει μόλις στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Διαγόρα και ζητά από τον κόσμο να σωπάσει | © Θεόφιλος Μυζίκας

Από την ψυχρολουσία, για περίπου ένα 15λεπτο μετά το γκολ ο Διαγόρας αδυνατούσε να φανεί απειλητικός, έχοντας χάσει τη συγκέντρωση που τον διέκρινε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Αιολικός κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα, όμως έδωσε και πάλι δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στην ισοφάριση, όταν στο 81ο λεπτό ο Β. Παρέλλης επιχείρησε μια σέντρα σουτ και ο Κατσάμπας με προβολή από τη μικρή περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 85' ο Αιολικός θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά ο Μπουρούς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χάϊρο Ζερμένο. Το 0-1 δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Αιολικός πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη, που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, έχοντας μάλιστα και ιδιαίτερη σημασία αφού επιτεύχθηκε σε ένα πραγματικό τοπικό ντέρμπι.


Έκδηλη η αγωνία των φιλάθλων για την εξέλιξη του τοπικού ντέρμπι | © SportLesvos.gr

Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Χρ. Πελέκης): Χάϊρο Ζερμένο, Στάτης (75' Κρασουδάκης), Τοπάλι, Ρέτσος, Μέρο, Αχείμαστος, Τσομπανέλλης, Τζόρνταν (60' Κατσάμπας), Μιχαλάκης, Λαζαρίδης, Μαλακός (65' Β. Παρέλλης) 

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Λάσπατζης (46' Νυφαδόπουλος), Κρητικός, Τάχιας, Κριπιντίρης, Κεσίδης, Διακορώνας (75' Λαλάς), Παληγεώργος, Λαμπράκης (80' Καδής), Μπουρούς, Χρήστου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey