Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Αιολικός! [pics]

23/02/2016 - 21:12 Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2016 - 22:02

Μεγάλος νικητής του αποψινού τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, σε επίπεδο Νομού, αναδείχθηκε ο Αιολικός θριαμβεύοντας επί του Ηρακλή Ατσικής με 5-1, σε ένα παιχνίδι πάντως που το σκορ πήρε διαστάσεις στο τελευταίο 10λεπτο.

Στο ντεμπούτο του Πέτρου Μίχου, ο Αιολικός παρατάχθηκε με τον Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, τους Καλαγκάνη και Καδή ακραία μπακ, Κριπιντίρη και Σαλταμάρα στο κέντρο άμυνας, Βανγκέλι και Μίχο στη μεσαία γραμμή, Τσιλιγκίρη, Κέρι και Αθανασόπουλο προωθημένους και στην κορυφή της επίθεσης τον Σίμωση. Ωστόσο, στο 7ο μόλις λεπτό, ο Κριπιντίρης αποχώρησε τραυματίας με χτύπημα στη μύτη και βρέθηκε από το γήπεδο στο "Βοστάνειο" για ακτινογραφίες, παραχωρώντας τη θέση του στον Μπακάλη.

Ο αγώνας είχε αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίωρο, με τον Αιολικό να ανοίγει το σκορ στο 18ο λεπτό όταν ο Κέρι σέντραρε, με τον Σίμωση αρχικά να νικιέται από τον γκολκίπερ Γαλλή και το δοκάρι, αλλά τον Αθανασόπουλο στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια άτυχη στιγμή για τον αμυντικό των φιλοξενούμενων Μανωλακούδη, η μπάλα βρέθηκε στο βάθος της εστίας μετά από λανθασμένο κοντρόλ του αμυντικό των Λημνιών,  γράφοντας έτσι άθελα του το 2-0. Η ομάδα της Ατσικής, παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες, βγήκε στην επίθεση και στο 26' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φ. Κρίκη από τον Ζαχαρή. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Β. Κρίκης, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του Αιολικού έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αιολικός απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασόπουλο, όταν οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Και ενώ στο 44' ο Αιολικός θα μπορούσε να πετύχει ένα τρίτο τέρμα πριν το ημίχρονο, ο Κέρι πλάσαρε άουτ μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια του Τσιλιγκίρη και στην επόμενη επίθεση ο Ηρακλής Ατσικής μείωσε σε 2-1, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Φ. Κρίκη, που κατέληξε στο "Γ" της εστίας του Ζαχαρή.

Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρος, ο Βανγκέλι σημάδεψε το δοκάρι των Λημνιών (50'), ενώ στο 67' ένα σουτ του Σίμωση έδιωξε ο Γαλλής σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με τον Αιολικό να διατηρεί τα κεκτημένα και τον Ηρακλή να ψάχνει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως κλασική ευκαιρία. Στο 74' ο Κέρι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ μετά από ευθύβολο σουτ και κάπου εκεί, με το ρολόι να δείχνει το 80ο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν περισσότερα ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα ήταν ο Αιολικός να βρει κενούς χώρους και να μετατρέψει τον τελικό σε θρίαμβο, σκοράροντας τρία ακόμα γκολ μέσα σε έξι λεπτά!

Αρχικά, ο Μπακάλης έκανε με προβολή το 3-1 μετά από σουτ του Σίμωση και απόκρουση του Γαλλή (84'). Τρία λεπτά αργότερα, ο Κέρι επιχείρησε σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, τον Αθανασόπουλο να γίνεται κάτοχός της, σεντράροντας στον Μανουσάκη, που με βολέ στην κίνηση πέτυχε το 4-1 (87') Και στις καθυστερήσεις, ο Κέρι διαμόρφωσε το τελικό 5-1 με ψύχραιμο πλασέ, μετά από γύρισμα του Αθανασόπουλο στη μικρή περιοχή (90').

Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με τον Αντινοπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου Στρατή Κύτελη να δίνει τα μετάλλια στον Ηρακλή Ατσικής και τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαλήνό να κάνει την απονομή του κυπέλλου στους παίκτες του Αιολικού!

Άξιο αναφοράς ότι περισσότεροι από 800 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στις εξέδρες του "Ταρλά" και παρακολούθησαν τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Λέσβου, αν και η μέρα ήταν εργάσιμη με τα καταστήματα ανοικτά.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Ζαχαρής, Σαλταμάρας, Καλαγκάνης, Καδής, Βανγκέλι (70' Κρητικός), Κριπιντίρης (10' λ. τρ. Μπακάλης), Τσιλιγκίρης (62' Μανουσάκης), Μίχος, Σίμωσης, Κέρι, Αθανασόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ (Αγγ. Κελάρης): Γαλλής, Μανωλακούδης (37' Τζάτζαλος), Μαυροειδής, Κουτσούμης, Ρίππης, Τσολακούδης, Φ. Κρίκης, Δ. Κρίκης, Κωνσταντάρας, Β. Κρίκης (82' Γκαραλής), Τυρεβάνας (75' Καζανίδης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey