Κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου ο Διαγόρας!

15/03/2017 - 18:22

Ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού στο Κύπελλο ΕΠΣ Λέσβου, νικώντας στη Μύρινα της Λήμνου τους Αργοναύτες με σκορ 0-1.

Η ομάδα του Στρατή Αλεξίου έφτασε στη μεγάλη νίκη με γκολ του Τσομπανέλλη στο 75ο λεπτό, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, απέναντι ωστόσο σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, που διεκδίκησε επί ίσοις όροις το τρόπαιο.

Ο Διαγόρας δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού οι μικρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου καθυστέρησαν τον τρόπο ανάπτυξής του. Παρά την πίεση που άσκησαν οι Αργοναύτες, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής διατήρησε εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ σταδιακά άρχισε να εγκλιματίζεται περισσότερο στις συνθήκες του αγώνα. 

Στην επανάληψη, ο κυπελλούχος Λέσβου μπήκε πιο αποφασισμένος και σταδιακά έκλεισε στα καρέ του τον αντίπαλο. Στο πιο κρίσιμο σημείο του τελικού, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής βρήκε τον τρόπο με τον Τσομπανέλλη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Αργοναυτών, με το 0-1 να πανηγυρίζεται έξαλλα από τους 50 περίπου φιλάθλους, που ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή στη γειτονική Λήμνο. Το υπέρ του προβάδισμα το κράτησε μέχρι το τέλος ο Διαγόρας, δίχως να απειληθεί, φτάνοντας για δεύτερη φορά στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου σε επίπεδο Νομού, μετά από εκείνη του 2007-08 όταν είχε κερδίσει τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου με σκορ 1-0.

Ο Διαγόρας πέτυχε τον πρώτο από τους δύο μεγάλους στόχους της φετινής σεζόν και πλέον, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, βάζει πλώρη για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος στην Α' ΕΠΣ Λέσβου και συγκεκριμένα για τα playoffs που θα κρίνουν και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Στρ. Αλεξίου): Σελάχας, Γ. Αλεξίου, Χατζέλλης, Αντώναρος, Σαμπάνης, Διακορώνας (25' λ.τρ. Καλύμνιος, 80' Δελόλμας), Σπάρταλης, Τσομπανέλλης, Μαλακός, Παρέλλης, Φιλιανός (90' Γιανακέλλης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey