Αποκλεισμός για Διαγόρα από δικά του λάθη

05/04/2017 - 14:14 Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2017 - 16:33

Δεν τα κατάφερε ο Διαγόρας απέναντι στον ΑΟ Σύρου, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στην Α' Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Άνω Σύρο, παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερος για μεγάλο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας ένα τραγικό λάθος στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Ο κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου ταξίδεψε στις Κυκλάδες με όνειρα πρόκρισης, ώστε να αγωνιζόταν εν συνεχεία στην έδρα του με το Κερατσίνι, αλλά η ήττα με 3-1 έβαλε πρόωρο τέλος στην πορεία του στη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής απείλησε πρώτη με τον Φιλιανό, ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα Βαμβακούρη (4'). Αμέσως μετά ο Χούρος σούταρε από πολύ μακριά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο ΑΟ Σύρου άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, σε μια φάση κατά το ξεκίνημα της οποίας ο Διαγόρας διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ. Ο Ραμπαβίλας βρέθηκε απέναντι στον Τσομπανέλλη, που απέκρουσε το πρώτο σουτ, αλλά ο Λούσας που καραδοκούσε πλάσαρε από κοντά για το 1-0. Στο 33' οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λούσας σούταρε προς την εστία και οι αμυντικοί του Διαγόρα έδιωξαν σχεδόν πάνω στη γραμμή.  Στο 36' η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γκιάτα πλάσαρε άστοχα μέσα από τη περιοχή. Λίγο αργότερα ο Παρέλλης έκλεψε την μπάλα από τον Μαραγκό, όμως το σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκε από τον Βαμβακούρη (39') και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Διαγόρας ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα με γκολ του Τσομπανέλλη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 1-1. Ακολούθησε ένα επικίνδυνο 5λεπτο από τον ΑΟ Σύρου με ευκαιρίες των Ραμπαβίλα (57') και Μίρτσα (58') και μια εκτέλεση φάουλ (60') που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Λέσβου, που ενδιάμεσα είχε κι εκείνη μια καλή στιγμή με τον Φιλιανό (59'). Ο Διαγόρας ισορρόπησε και έφτασε μια ανάσα από το 1-2, αλλά το πλασέ του Σπάρταλη από την κάθετη του Τσομπανέλλη, πέρασε ελάχιστα άουτ στο 66ο λεπτό. Είχε την υπεροχή μάλιστα σε εκείνο το διάστημα και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Τελικώς αυτό επιτεύχθηκε από τους γηπεδούχους. Ο Μανουδάκης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής (76'), ο τερματοφύλακας Τσομπανέλης δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 2-1. Πριν καλά-καλά συνέλθει ο Διαγόρας από την ψυχρολουσία, ήρθε και το 3-1 στο 78', σε μια αντεπίθεση του Κώτση που προσπέρασε τον Χατζέλη, πάσαρε στο Χούρο και εκείνος στη συνέχεια στον Λούσα, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 3-1 έμεινε ως το τέλος και έτσι στην επόμενη φάση προκρίθηκε ο ΑΟ Σύρου, που θα υποδεχθεί την άλλη Τετάρτη το Κερατσίνι στο γήπεδό του. Για τον Διαγόρα η περιπέτεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ολοκληρώθηκε άδοξα και πλέον θα προσηλωθεί στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λέσβου, με στόχο τον τίτλο και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Συνθέσεις

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Ρούσσος): Βαμβακούρης, Ρούσσος Κ., Μπάμπακαρ, Μαραγκός, Μουράι, Μανουδάκης, Κώτσης (84' Φωτεινιάς), Χούρος (89' Κουκούλης), Λούσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα (60' Κατσούλης)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Σπάρταλης): Τσομπανέλλης Γ., Κόμβος, Γκιάτα, Χαντζέλης, Αντώναρος, Διακορώνας, Τσομπανέλης, Παρελλής (84' Στολάκης), Φιλιανός (87' Γιαννακέλλης), Σπάρταλης, Μαλακός

Φωτογραφίες | sportcyclades.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey