Στα πέναλτι ο Ατρόμητος Ανεμώτιας!

17/01/2018 - 17:10 Τελευταία τροποποίηση στις 17/01/2018 - 19:16

Στον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου προκρίθηκε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, νικώντας στα πέναλτι τον Μεσότοπο με 5-6, σε ένα συναρπαστικό ματς που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1, όπως και η παράταση. 

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Ατρόμητος Ανεμώτιας θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Λέσβου τα τελευταία 4 χρόνια. Πρώτη παρουσία ήταν τον Φεβρουάριο του 2015, στην ήττα από τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης» της Καλλονής και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2016, στην ήττα από τον Αιολικό στο Ενωσιακό της Θερμής. Το ζευγάρι αυτό θα συναντηθεί εκ νέου και φέτος, αφού ο Αιολικός νίκησε στον έτερο (και επεισοδιακό) ημιτελικό τον Διαγόρα με 0-1. 

Αρκετός ο κόσμος στις εξέδρες, αλλά το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 9' ο Φιλιανός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και στο 32' ο ίδιος παίκτης, από πάσα του Γρούβα, πλάσαρε άουτ. Ο Μεσότοπος είχε καλή στιγμή στο 35', σε σέντρα του Μπράκουλα ο Αλαγιάννης με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος και στο 68ο λεπτό ο Ατρόμητος Ανεμώτιας προηγήθηκε με πέναλτι, που κέρδισε ο Φιλιανός σε χέρι του Γκέκα. Το εκτέλεσε ο Γρούβας, πετυχαίνοντας το γκολ για το 0-1. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου έδωσε χώρο στον αντίπαλό της και ο Μεσότοπος κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα, έπειτα από σέντρα του Τσατσάκη και πλασέ του Αλαγιάννη, νικώντας τον Πάπαρη για το 1-1 στο 83ο λεπτό. Στο 87' ο Αθανασέλλος με κεφαλιά, από κόρνερ του Σεφουλάι, λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ για τον Ατρόμητο και στο 88' ο Αντώναρος είδε τον Πατράκη να τον νικά σε τετ α τετ, παραχωρώντας κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζαφειρίου πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Αμέσως μετά, ο Σταμάτης του ΑΟΜ σούταρε εκτός εστίας (89') και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση. 

Στον έξτρα χρόνο, παρότι και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση, δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 114' ο Ατρόμητος απείλησε με τον Ιντζέ, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο 118' ο Αλαγιάννης από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αδράνησε για τον Μεσότοπο. Στις καθυστερήσεις, σε κάθετη πάσα του Ζαφειρίου, ο Χατζηκυριάκος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Πατράκη του ΑΟΜ.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, νικητής αναδείχθηκε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας. Και τα πέντε πρώτα ήταν εύστοχα τόσο για τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που σούταρε πρώτος, όσο και για τον Μεσότοπο.

Διαδοχικά εκτέλεσαν οι:

0-1 Σεφουλάι
1-1 Μπράκουλα
1-2 Ζαφειρίου
2-2 Τσατσάκης
2-3 Χατζηκυριάκος
3-3 Γκέκα
3-4 Μ. Ελευθερίου
4-4 Αλαγιάννης
4-5 Τ. Ελευθερίου
5-5 Σταμάτης
5-6 Αθανασέλλος

Στο 6ο πέναλτι του ΑΟ Μεσοτόπου, ο Πάπαρης απέκρουσε την εκτέλεση του Χατζησπύρου, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ατρόμητο Ανεμώτιας μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey