Σημαντικές αλλαγές στις προκηρύξεις

22/06/2015 - 14:07

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προβλέπει η φετινή προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Λέσβου, σε ότι αφορά τη δομή των κατηγοριών αλλά και στη στοχοθεσία της διοργανώτριας αρχής. Το πρώτο που ξεχωρίζει κανείς είναι η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, για εκείνες αυτές που θα αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η επιστροφή του μέτρου της υποχρεωτικής συμμετοχής δύο τουλάχιστον «μικρών» στην 11άδα. Η κλήρωση για τη νέα χρονιά, θα γίνει στις 17 Αυγούστου.

Εξίσου σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι πάντως θα πρέπει να θεωρείται και το ότι ο πρωταθλητής, για να αναδειχθεί απ’ ευθείας χωρίς τη διαδικασία μπαράζ, δε θα χρειάζεται πια διαφορά επτά βαθμών και άνω, αλλά πέντε.

Οι «μικροί»

Αναφορικά με το μέτρο των «μικρών», που αναμένεται να δημιουργήσει βέβαια και κάποιες γκρίνιες στα σωματεία, επιβάλλεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ως υποχρεωτική η συμμετοχή ενός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή μικρής ηλικίας, γεννηθέντα από 1-1-2000 και μετά, καθώς και ενός ποδοσφαιριστή γεννηθέντα από τις 1-1-1996 και μετά, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στο διεξαγόμενο αγώνα συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκειά του. Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές θα μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από ποδοσφαιριστές ανάλογων ηλικιών, σε μία κίνηση της ΕΠΣΛ, που προφανώς θέλει να δώσει έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες και στα τμήματα υποδομών.

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη του αγώνα η κάθε ομάδα θα δηλώνει ή θα προσκομίζει στο διαιτητή κατάσταση με έναν τουλάχιστον ποδοσφαιριστή για καθεμία από τις δύο προηγουμένως αναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

Γενικότερα, η τελευταία μέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής στα πρωταθλήματα ορίσθηκε η 27η Ιουλίου 2015. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η συμμετοχή των σωματείων της Α’ και Β’ Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, ενώ των σωματείων της Γ' Κατηγορίας είναι προαιρετική, όπως συνέβη και πέρσι, ενώ σε περίπτωση που δε συμμετάσχει σωματείο από όσα υποχρεωτικά λαμβάνουν μέρος στις δύο πρώτες κατηγορίες, θα εφαρμοσθούν σε βάρος τους τα προβλεπόμενα από το άρθρο 54 παρ. 2β του ΚΑΠ.

Το Κύπελλο Λέσβου

Στους αγώνες Κυπέλλου Λέσβου τώρα, συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σωματεία της Α΄ και Β΄ κατηγορίας και η δήλωση συμμετοχής προϋποθέτει τη χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των διατάξεων και κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου και των όρων της προκήρυξης.

Η μη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής ή η υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται με τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο αυτό και της εφαρμογής των προβλεπόμενων από το άρθρο 54 παρ. 2β του ΚΑΠ, σε βάρος της υπαίτιας ομάδας.

Στις ομάδες που έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής και παραιτούνται από τον αγώνα ή δεν προσέρχονται να αγωνισθούν ή γίνονται υπαίτιες διακοπής αγώνα, εφαρμόζονται ανάλογα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ΚΑΠ εκτός των χρηματικών ποινών.

Η διοργάνωση

Οι αγώνες του Κυπέλλου Λέσβου περιόδου 2015-2016 θα διεξαχθούν ως ακολούθως: Θα συγκροτηθούν με κλήρωση όμιλοι των 4 ομάδων ή και των 5 εφόσον χρειασθεί. Σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχουν 2 σωματεία της Α' κατηγορίας και 2 σωματεία της Β' - Γ' κατηγορίας. Οι αγώνες θα είναι μονοί (1 γύρος) και θα υπάρχει βαθμολογία.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 5 - 6 Σεπτεμβρίου 2015. Προκρίνονται στην επόμενη φάση η 1η ομάδα στους ομίλους των 4 ομάδων και οι δύο πρώτοι σε πιθανό όμιλο των 5 ομάδων. Οι αγώνες της β' φάσης θα διεξαχθούν στις 19 - 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι προκριματικοί αγώνες α' φάσης θα διεξαχθούν μεταξύ των σωματείων της ΕΠΣΛ που θα δηλώσουν συμμετοχή, έπειτα από κλήρωση που θα διενεργηθεί δημόσια, παρόντων των εκπροσώπων των σωματείων.

Η ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη θεωρείται γηπεδούχος. Τα παιχνίδια θα είναι μονά, στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη. Η κλήρωση θα γίνει την 17η Αυγούστου 2015 και ώρα 19:0, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό τάπητα, που θα αποφασίσει προσεχώς η διοργανώτρια αρχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey