Στη Σμύρνη ο "Παλλέ" 86 χρόνια μετά!

20/04/2016 - 11:53

Στη Σμύρνη ταξίδεψε ο Παλλεσβιακός, 80 χρόνια μετά, για έναν αγώνα παλαιμάχων με αντίπαλο την Καρσίγιακα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Την πρωτοβουλία για την αθλητική αυτή συνάντηση είχε αναλάβει η δημοτική αρχή στα απέναντι παράλια, έπειτα από κατ' ιδίαν συναντήσεις της με τους ανθρώπους του Παλλεσβιακού, σε πρόσφατη επίσκεψή τους στο νησί μας.

Η ομάδα της Λέσβου ταξίδεψε στην Τουρκία με πολυάριθμη αποστολή, συνοδευόμενη από ιστορικούς παράγοντες του συλλόγου, καθώς επίσης και από αντιπροσωπεία του Δήμου Λέσβου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάββα, παρουσία επίσης του Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μιχάλη Ταμβακέλλη και των δημοτικών συμβούλων Θόδωρου Καραγιάννη και Στρατή Δαγκλη. Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρέθηκε στη Σμύρνη ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παλλεσβιακός επικράτησε με σκορ 1-3, παρουσία περίπου 800 φιλάθλων στις εξέδρες, που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες όλων των παλαιμάχων. Το φιλικό αυτό μετατράπηκε σε γιορτή, αφού πολυάριθμες ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Σμύρνης υποδέχθηκαν με θέρμη τους Λέσβιους, ενώ έγιναν τιμητικές βραβεύσεις, αλλά και παραλαβή αναμνηστικών δώρων.

Για τον "Παλλέ" σκόραραν οι Χατζηλιάς, Γιακουμής και Γιαννίκος, ενώ επίσης έπαιξαν οι Μπαλής, Ιωσηφέλλης, Κουρλής, Γ. Τριλιανός, Τρυγώνης, Βολικάκης, Τσούρος, Κορδεράς, Καρασάββας, Μπαλτζής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σέντρα του ιστορικού αγώνα έκανε ο π. Κύριλλος Συκής, που υποδέχθηκε κι αυτός με ζεστασιά την αποστολή της ομάδας της Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey