«Πρασινίζουν» ως το 2018 άλλα πέντε γήπεδα!

29/05/2017 - 14:21 Τελευταία τροποποίηση στις 29/05/2017 - 14:53

Μπορεί το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα να αποτελεί έναν εκ των βασικών… καημών του λεσβιακού ναυτ(αθλητισμού), ωστόσο ο Δήμος Λέσβου δείχνει διάθεση να «πρασινίσει» όλο και περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στην «περιφέρεια» μάλιστα του νησιού.

Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, έχει ξεκινήσει μια σημαντική προεργασία για τις σχετικά «βατές» παρεμβάσεις εγκατάστασης συνθετικού τάπητα σε αυτά, με ορίζοντα παράδοσης των έργων μέσα στο 2018. Τα γήπεδα, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, είναι εκείνα του Μολύβου, του Πολιχνίτου, του Κάτω Τρίτους, των Παμφίλων και της Άντισσας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και οι συνεργάτες του έχουν γίνει αρκετά συχνά δέκτες παραπόνων από παράγοντες του αθλητισμού, που στηλιτεύουν το γεγονός πως η δημοτική αρχή προχωρά σε παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο το ποδόσφαιρο, αφήνοντας άλλα δημοφιλή αθλήματα σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα. Ωστόσο, μπροστά στο γεγονός να παρουσιαστεί ποσότητα έργων από τη δημοτική αρχή, οι όποιες "ενστάσεις" παρακάμπτονται...  

Πέντε ποδοσφαιρικά γήπεδα

Η δημοτική αρχή, λοιπόν, έχει αποφασίσει να προβεί στον εκσυγχρονισμό του Γηπέδου Μολύβου (σ.σ στο οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί κερκίδα, που μεταφέρθηκε από το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης), ετοιμάζοντας το φάκελό του για να το δημοπρατήσει, έχοντας μάλιστα αποφασίσει και τη χρηματοδότησή του από ιδίους πόρους, με ορίζοντα εγκατάστασης του συνθετικού τάπητα το 2018.

Παράλληλα, σε υψηλή προτεραιότητα μπαίνει και το μεγαλύτερο στάδιο της Λέσβου, εκείνο του Πολιχνίτου, για το οποίο έχει συμφωνηθεί η σύμπραξη Δήμου και Περιφέρειας, αφενός για την εγκατάσταση συνθετικού τάπητα εκ μέρους του πρώτου, αφετέρου για τη διαμόρφωση και περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου εκ μέρους της δεύτερης.

Το τρίτο γήπεδο που έχει αποφασιστεί να πληρωθεί με πόρους και πάλι από τον δήμο είναι το χωμάτινο του Κάτω Τρίτους, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά φαίνεται πως ξεμπερδεύει και η περίπλοκη υπόθεση του Γηπέδου Παμφίλων, το οποίο ανήκει στο κληροδότημα «Βοστάνη» και, παρά τη βούληση των τελευταίων δημοτικών αρχών να το εκσυγχρονίσουν, δεν κατέστη ποτέ δυνατό να υπερκεραστεί το εμπόδιο εκείνων, που όριζε ο διαθέτης για τη χρήση του. Δηλαδή, το να παραχωρείται μόνο έναντι αντιτίμου. Πριν λίγες ημέρες, όμως, επρόκειτο το συμβούλιο του κληροδοτήματος να συμβάλλει με μια απόφασή του στο να βρεθεί και νομικά η «χρυσή» τομή, ώστε να μπορέσει ο δήμος Λέσβου να παρέμβει, μετά την πρόσφατη ανακατασκευή της κερκίδας του και στην εγκατάσταση συνθετικού τάπητα στον αγωνιστικό του χώρο.

Τέλος, ένα ακόμα γήπεδο που μπαίνει μέχρι το 2019, αυτή τη φορά, στο… «αθλητικό» τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Λέσβου είναι εκείνο της Άντισσας, για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη δέσμευση χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από την περίοδο που επισκέφτηκε τη Λέσβο ο Γ.Γ. Ιούλιος Συναδινός, έχοντας περιοδεύσει με τον απελθόντα πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Μιχάλη Ταμβακέλλη.

Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τα υπόλοιπα αθλήματα;

Αναμφίβολα, κάθε έργο για τον αθλητισμό είναι καλοδεχούμενο στη Λέσβο. Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα νησί, το οποίο σε επίπεδο εγκαταστάσεων βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με άλλα, κατά πολύ μικρότερα σε έκταση ή πληθυσμό. Όταν μάλιστα πρόκειται να εκσυγχρονιστούν γήπεδα απομακρυσμένων χωριών, τότε σίγουρα είναι πιο ευπρόσδεκτα από ποτέ, αφού αποτελεί γεγονός πως η "περιφέρεια" του νησιού είναι καθ' όλα ριγμένη.

Όμως, δεν πρέπει κανείς εκ των τοπικών αρχόντων να "κρύβεται" πίσω από μικροπαρεμβάσεις, για να καλύψει ελλείψεις και αδυναμίες που αφορούν συνολικά στο χώρο του αθλητισμού. Καλά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό, αλλά υπάρχουν και τα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) που μαραζώνουν στο μοναδικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης της Μυτιλήνης, το οποίο πληροί μονάχα προπονητικές προδιαγραφές. Την ίδια στιγμή, που το κολυμβητήριο παραμένει για τέταρτο χρόνο κλειδωμένο, με τους μήνες να περνούν και το νέο, υπερσύγχρονο, στα Θέρμα να μην ξεκινά παρά τις διαβεβαιώσεις.

Φυσικά, κάποτε θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και με τον στίβο, που τόσα πολλά έχει προσφέρει σε επίπεδο επιτυχιών, με τους μικρούς αθλητές να προπονούνται σε απαράδεκτα ταρτάν, στα οποία εδώ και χρόνια γίνονται "πασαλείμματα", αντί να τοποθετηθεί νέος ελαστικός τάπητας τόσο στο Στάδιο Μυτιλήνης, όσο και στο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής. Για όλα αυτά, προβλέπει τίποτα το "αθλητικό" τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου ή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey