Νίκησε η Λέσβος!

09/06/2017 - 11:54 Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2017 - 15:16

Μια απίστευτη ημέρα. Ένα 24ωρο και κάτι με την Μπαρτσελόνα στη Λέσβο. Με μια εκ των σπουδαιότερων ομάδων του πλανήτη, που είναι "Mes que un club", δηλαδή κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος.

Το Στάδιο Μυτιλήνης φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης τους βετεράνους της "Μπάρτσα", στο φιλικό με την ομάδα επιλέκτων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο "Ταρλάς" γέμισε αστέρια. Όχι στον ουρανό, αλλά στο χορτάρι. Μπροστά σε περίπου 2.500 φιλάθλους, που βρέθηκαν στις κερκίδες του για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική γιορτή.

Στο αγωνιστικό σκέλος ήταν όλοι τους εκεί. Η Μπαρτσελόνα μπήκε ορεξάτη και ο Εντμίλσον αποδείκνυε πως θα μπορούσε άνετα ακόμα και σήμερα να "μαγεύει" στο γήπεδο. Με γκολ πίσω από το κέντρο, άνοιξε το σκορ, αφού ο Σουλογάνης είχε βγει λίγο έξω από την εστία του και δεν κατάφερε να αποκρούσει. Λίγο αργότερα, η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Γιάννη Αμανατίδη και πριν τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε μπροστά με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ωστόσο η "Μπάρτσα" ισοφάρισε σε 2-2 με εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά, του Εντμίλσον που έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" της εστίας της εθνικής μας.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες δεν σταμάτησαν λεπτό να κυνηγούν ένα ακόμα γκολ, θέλοντας τη νίκη. Τελικώς πέτυχαν ένα η καθεμιά, με τους Χλωρό και Μπλανκέρα. Το χορταστικό 3-3 άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους φιλάθλους, που χειροκρότησαν θερμά όλους τους βετεράνους και των δύο ομάδων. Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, όλοι οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν προς το μέρος των φιλάθλων και ανταπέδωσαν το ζεστό χειροκρότημα, δείχνοντας προς το μέρος της εξέδρας, σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχουν προσφέρει οι Λέσβιοι τα τελευταία χρόνια στην ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

Αμέσως μετά, ο Δήμος Λέσβου δια χειρός Σπύρου Γαληνού απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθως στην αίθουσα Τύπου, εκπρόσωποι του Ιδρύματος της Μπαρτσελόνα, και των δύο ομάδων βετεράνων, μαζί με τον Δήμαρχο μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημασία της παρουσίας της Μπάρτσα στη Λέσβο, για τους πρόσφυγες και μετανάστες, ευχαριστώντας τους κατοίκους του νησιού για όλα όσα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα. Άπαντες, ύμνησαν το νησί όχι μόνο για την αλληλεγγύη των ανθρώπων του, αλλά για τις σπάνιες ομορφιές του, επισημαίνοντας πως στην επιστροφή τους στις πατρίδες τους, θα μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Λέσβο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey