Δύο κατηγορίες με ανακατατάξεις

17/08/2017 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2017 - 18:11

Ήταν αναμενόμενο, μετά τις εξελίξεις σε πολλά αθλητικά σωματεία φέτος, πως η ΕΠΣ Λέσβου θα έπρεπε να αναθεωρήσει τα πλάνα της για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της.

Παρά το γεγονός πως υπήρξαν φωνές περί του αντιθέτου, εντός του διοικητικού συμβουλίου που έγινε χθες, αποφασίστηκε τελικά η φετινή αγωνιστική περίοδος (2017-18) να πραγματοποιηθεί με δύο κατηγορίες. Αιτία αποτέλεσε η μη δήλωση συμμετοχής του Βύρωνα Μόριας στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, αλλά και το γεγονός πως δεν θα παίξουν στη Β' ΕΠΣ Λέσβου τόσο ο Αίας Μυτιλήνης όσο και τα Λιονταράκια. Επιστρέφει στην ενεργό δράση, πάντως, η Θύελλα Πηγής μετά από απουσία αρκετών χρόνων.

Από τις "καραμπόλες", ευνοημένος βγήκε ο Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους που προβιβάζεται στην Α' ΕΠΣ Λέσβου ως 3ος στο περσινό πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας μετά τη διεξαγωγή των Playoffs. Ακολούθως, αποφασίστηκε να καταργηθεί η Γ' ΕΠΣ Λέσβου και οι 18 ομάδες να συγκροτήσουν δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣ Λέσβου. 

Β' ΕΠΣ Λέσβου 2017-18
Α' ΟΜΙΛΟΣ   Β' ΟΜΙΛΟΣ 
Αρίων Παλαιοκήπου   Άναξος
Αστέρας Ιππείου   Απόλλων Δαφίων
Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας   Γερμανός Καραβαγγέλης
Βασιλικά   Μακαρέας Άγρας
Δόξα Πλαγιάς   Ορφέας Άντισσας
Έφηβος Παμφίλων   Παπανικολής Ερεσού
Θύελλα Πηγής   Προοδευτική Σκ. Καλλονής
Ορφέας Κεραμειών   Ταξιάρχης Μανταμάδου
Παλλεσβιακός   Φίλια

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής που αποφασίστηκε, από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα Playoffs οι πέντε πρώτες ομάδες, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους, όπως ακριβώς ισχύει και στο άρθρο 19 της προκήρυξης για την Α' ΕΠΣ Λέσβου. 

Από τα Playoffs, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, η οποία θα διεξαχθεί τη σεζόν 2018-19 με 14 έως 16 ομάδες, ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά για Αιολικό και Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, που εκπροσωπούν την ΕΠΣΛ στη Γ' Εθνική.

Υπενθυμίζεται, ότι από φέτος ισχύει η τροποποίηση στον ΚΑΠ της ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που επιτρέπει στις ομάδες να πραγματοποιούν μέχρι 4 αλλαγές στη διάρκεια ενός αγώνα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey