Παλλεσβιακός - Καρσίγιακα | 89 χρόνια μετά...

18/08/2017 - 11:51 Τελευταία τροποποίηση στις 18/08/2017 - 12:06

Ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων με ιδιαίτερα συμβολική και αθλητική σημασία θα διεξαχθεί το Σάββατο (19/8, 18:30), στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής.

Σε αυτόν, ο ιστορικός Παλλεσβιακός, η παλιότερη ομάδα του λεσβιακού ποδοσφαίρου με έτος ίδρυσης το 1923, θα φιλοξενήσει στη Λέσβο την Καρσίγιακα από τη Σμύρνη, σε μια αναβίωση της πρώτης τους ποδοσφαιρικής συνάντησης, η οποία καταγράφεται το μακρινό 1928 και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, έξι μόλις χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή και νωπές ακόμη τις μνήμες των δεινών του πολέμου και της προσφυγιάς.

Οι δύο ομάδες διατηρούν φιλικές σχέσεις από τις αρχές του περασμένου αιώνα, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του παράγοντα του συλλόγου, Γιώργου Αμπελικιώτη. Αναφορικά με το αυριανό φιλικό απέναντι στην Καρσίγιακα, αξίζει να τονιστεί η πολύτιμη συνεισφορά της γενικής προξένου μας στη Σμύρνη, κ. Αργυρώς Παπούλια, που αναμένεται να παραστεί στη Λέσβο για να παρακολουθήσει την αθλητική αυτή εκδήλωση.

Όπως ανακοινώθηκε, τους Τούρκους βετεράνους της Καρσίγιακα αναμένεται να συνοδέψουν -πέραν των αθλητικών παραγόντων του συλλόγου- αρκετοί Σμυρνιοί με τις οικογένειές τους, ανάμεσα τους οποίους και ο Δήμαρχος Καρσίγιακα κ. Hüseyin MutluAkpınar, προάγοντας έτσι τη φιλία και ενισχύοντας τον τουρισμό από τα απέναντι παράλια. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey