Έγινε... Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λεκανοπεδίου Καλλονής!

25/09/2017 - 12:43

ΑΕΛΚ ήταν και πάει! Ο λόγος για το ερασιτεχνικό, μητρικό σωματείο, της Αθλητικής Ένωσης Λεκανοπεδίου Καλλονής, που αφέθηκε τελικά στη μοίρα του, μετά τα όσα προέκυψαν με τα εξώδικα ξένων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛΚ εις βάρος και του Ερασιτέχνη.

Παράγοντες του Λεκανοπεδίου προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να... περισώσουν ότι είχε απομείνει από την πάλαι ποτέ κραταιά ΑΕΛΚ, διατηρώντας έστω τις Ακαδημίες της. Ο σύλλογος εξάλλου δεν συμμετέχει φέτος ούτε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λέσβου μετά τον υποβιβασμό του από τη Football League, αφού οι πάντες εγκατέλειψαν το "καράβι" στα δύσκολα.

Τελικώς, παρότι έγιναν ενέργειες ώστε να διατηρηθεί το όνομα του συλλόγου, νομικά δεν υπήρχε η κάλυψη που επιζητούσαν όσοι επιθυμούσαν να ασχοληθούν διοικητικά, λόγω των υπέρογκων χρεών που έχουν δημιουργηθεί. Και προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίστηκε να ιδρυθεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λεκανοπεδίου Καλλονής, που αποτελεί τη συνέχεια της ΑΕΛΚ σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών. Με αυτό το όνομα δηλώθηκε η νέα ομάδα στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Λέσβου και ως Α.Π.Λ. Καλλονής θα τοποθετηθεί αύριο στις κληρώσεις των πρωταθλημάτων παίδων και νέων, για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Από τη μία μεριά, είναι ευχάριστο το γεγονός πως κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν έστω και την ύστατη στιγμή ώστε να... σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται. Από την άλλη όμως, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το ότι ένας σύλλογος που πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, φτάνοντας ως και τη Super League, δεν υφίσταται ουσιαστικά πλέον, οδηγούμενος στην ποδοσφαιρική αφάνεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey