Έκαναν όλοι τους... παρέλαση!

28/10/2017 - 15:07 Τελευταία τροποποίηση στις 28/10/2017 - 15:08

Στην Ελλάδα συνηθίζεται οι ομάδες να αλλάζουν προπονητές στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα και έτσι έχει καθιερωθεί στους πάγκους ο όρος της "παρέλασης". Η 28η Οκτωβρίου είναι το κομβικό χρονικά σημείο αυτού του άγραφου κανόνα.

Και αν στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, οι προπονητές που "επέζησαν" της παρέλασης, διατηρώντας τις θέσεις τους, μπορούν να αισθάνονται ότι ξεπέρασαν τον συγκεκριμένο σκόπελο, στη Λέσβο ας μην ξεχνούν ότι ακολουθεί και νέα παρέλαση στις 8 Νοεμβρίου, για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού.

Στη Γ' Εθνική, πολλοί ήταν εκείνοι που έβαζαν στοίχημα από την... κλήρωση κιόλας, ότι ο Χρήστος Πελέκης θα έχει δύσκολο έργο στον πάγκο του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Η πορεία των νεοφώτιστων όμως στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει εκπλήξει τους πάντες και ο νεαρός τεχνικός αισθάνεται -απολύτως δικαιολογημένα- καβάλα στο άλογο αυτή τη στιγμή. Σε αντίθεση με τον Γιάννη Πολλαετίδη στον Αιολικό, ο οποίος θα πρέπει να νιώθει κάπως στριμωγμένος αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα περίμενε στην πρώτη τριάδα αγώνων του 7ου Ομίλου, αφού μάζεψε μόλις 3 βαθμούς, έχοντας κάνει πάντως και το ρεπό.

Στην Α' ΕΠΣ Λέσβου είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει προκύψει ακόμα αλλαγή σε κάποιον πάγκο. Οι ομάδες δίνουν σήμερα, μέσα σε 28 ημέρες τον έβδομο αγώνα πρωταθλήματος, δείγμα υπέρ-αρκετό (στην Ελλάδα) για να αποφασίσει μια διοίκηση πως πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι της με έναν προπονητή, εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Κι όμως, όλοι παραμένουν στη θέση τους. Τι κι αν ο Αίγειρος αποκλείστηκε νωρίς από τον Ατρόμητο Ανεμώτιας στο κύπελλο, κάνοντας γκέλα και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Όλυμπο; Ο Στέλιος Μουντανάρης έχει αποδείξει την αξία του και καραδοκεί για την επιστροφή στην κορυφή, παρά την όποια εσωτερική γκρίνια.

Εκείνος που σίγουρα δεν ξεκίνησε καλά ήταν ο Μεσότοπος, αλλά η συνέχεια ήταν καθηλωτική με τρεις νίκες και μια παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον Θοδωρή Γιακαλή να παρακολουθεί ήρεμος τις εξελίξεις. Μουρμούρα υπάρχει στον Κεραυνό Αφάλωνα για τη μόλις μία νίκη σε έξι ματς κι αυτή επί του ουραγού Αχιλλέα Πέτρας, αλλά ο Στρατής Μυρογιάννης γνωρίζει πολύ καλά ότι (και με το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο Ανεμώτιας) η ομάδα του θα έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ευελπιστώντας σε αύξηση της συγκομιδής βαθμών στα επόμενα ματς ως τα Χριστούγεννα.

Στη Β' ΕΠΣ Λέσβου, τα πράγματα είναι πάντοτε πιο ήρεμα σε σχέση με την Α' Κατηγορία και παρότι υπάρχουν ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, αλλά δεν βρίσκονται (ακόμα) στην κορυφή, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις. Ποτέ δεν μπορεί βέβαια κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey