Φινάλε που τα είχε όλα!

23/04/2017 - 19:05 Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2017 - 17:07

Φινάλε για γερά νεύρα στη Β' ΕΠΣ Λέσβου, με τον Ανδρονικά Παρακοίλων να τερματίζει στην 1η θέση του πίνακα παρά την ήττα του από τον Μεσότοπο (2-1). Εκτός playouts έμεινε τελικά η Προοδευτική, μετά την εντυπωσιακή της νίκη στην έδρα της Φίλιας (1-5), που "κάλυψε" την αφαίρεση βαθμών που τους επιβλήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή. Στη διαδικασία των μπαράζ για την αποφυγή του υποβιβασμού θα μπει ο Αίας Μυτιλήνης, που ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Δαφίων (1-2). Γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό ο Παπανικολής Ερεσού, νικώντας τα Βασιλικά (1-2) που αποχαιρέτησαν την κατηγορία. Νίκη γοήτρου, τέλος, πέτυχε ο Αστέρας Ιππείου επί της Δόξας Πλαγιάς (0-1). 

Σημειώνεται, επειδή έχει προκληθεί σύγχυση, ότι στην ισοβαθμία μεταξύ Προοδευτικής και Αίαντα η κατάταξη των ομάδων καθορίζεται με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Ο Αίας είχε κερδίσει με 1-2 στον Α' Γύρο, ενώ η "Πρόο" επιβλήθηκε με 0-1 στο Β' Γύρο. Το πρώτο κριτήριο του ΚΑΠ είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια και δεύτερο η διαφορά τερμάτων. Οι δύο ομάδες όμως έχουν από 3 βαθμούς και γκολ 2-2. Στην προκήρυξη της ΕΠΣ Λέσβου προβλέπεται ότι αν υπάρχει σε αυτό το σημείο ισοβαθμία, τότε η κατάταξη καθορίζεται από τη συνολική διαφορά τερμάτων. Εκεί η Προοδευτική Σκ. Καλλονής υπερισχύει αφού έχει γκολ 39-35 (+4), ενώ ο Αίας Μυτιλήνης 25-30 (-5). Επομένως, δεν τίθεται θέμα μεταξύ τους μπαράζ, πριν τα playouts.

22η Αγωνιστική

Βασιλικά-Παπανικολής Ερεσού 1-2 (1-1)

Στον αγώνα που έκρινε τελικά και τον απευθείας υποβιβασμό, τα Βασιλικά δεν κατάφεραν -αν και προηγήθηκαν με τον Δ. Ζαφειρίου- να αποφύγουν την ήττα από τον Παπανικολή με 1-2. Η ομάδα της Ερεσού γύρισε το ματς με γκολ των Γιλέκη και Ελευθερίου, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για παραμονή μέσω των playouts. 

Μεσότοπος-Ανδρονικάς Παρακοίλων 2-1 (2-1)

Νίκη ψυχολογίας εν όψει των playoffs πέτυχε ο Μεσότοπος, νικώντας τον Ανδρονικά με 2-1. Ο Βλάμης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ξενοφώντα Χαραλαμπή και ο Μαστραντωνάς έκανε λίγο αργότερα το 2-0 υπέρ του Μεσοτόπου. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Πατράκη να αποκρούει αρχικά το σουτ του Σαμπάνη και τον επερχόμενο Μπράκουλα να μειώνει σε 2-1. 

Λιονταράκια-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-1 (0-0)

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Λιονταράκια και Αλκιβιάδης με τον Ζαφειρίου να ανοίγει το σκορ με εκτέλεση φάουλ και τον Βασιλέλλη να ισοφαρίζει σχεδόν αμέσως για το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Παπαβασιλειάδη. 

Φίλια-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-5 (1-1)

Κάζο για τη Φίλια, που προηγήθηκε με τον Πανταζή, αλλά μετά υπέστη αγωνιστική καθίζηση και υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ταπεινωτική ήττα. Ο Ρομέο ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στην επανάληψη η Προοδευτική σκόραρε τέσσερα ακόμη γκολ, με τους Χρονόπουλο, Κουμέλλη και δύο ακόμη του Ρομέο, που πέτυχε χατ τρικ, φθάνοντας στο επιβλητικό 1-5.

Αίας Μυτιλήνης-Απόλλων Δαφίων 1-2 (1-2)

Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Αίας Μυτιλήνης, που τον στέλνει στα playouts για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Καλούδη και λίγο π[ριν τη λήξη του ημιχρόνου πέτυχαν και το 0-2 με τον Δήμου. Ο Αίας -που είχε και δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Καρτάλη- μείωσε σε 1-2 με τον Παράσχου. 

Δόξα Πλαγιάς-Αστέρας Ιππείου 0-1 (0-0)

Με το τρίποντο δραπέτευσε από το Πλωμάρι ο Αστέρας Ιππείου, νικώντας τη Δόξα Πλαγιάς χάρη στο γκολ του Άριελ Γκέκα. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Τακό και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey