Πολύς αέρας, αλλά και πολλά γκολ!

07/10/2017 - 19:00 Τελευταία τροποποίηση στις 08/10/2017 - 00:05

Πολλά γκολ αλλά και δυνατό αέρα επεφύλασσε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Β' ΕΠΣ Λέσβου, που από φέτος διεξάγεται σε δύο ομίλους. 

Στο νότιο όμιλο ξεχώρισαν οι εμφατικές νίκες του Ορφέα Κεραμειών επί των Βασιλικών 5-1), αλλά και του Παλλεσβιακού μέσα στο Ίππειος επί του τοπικού Αστέρα (0-4). Η Θύελλα Πηγής, στην επιστροφή της στα γήπεδα μετά από αρκετά χρόνια, ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αρίωνα Παλαιοκήποου (1-3). Τέλος την Κυριακή, στο "Καραπαναγιώτειο" Μόριας, ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας θα κοντραριστεί με τον τον Έφηβο Παμφίλων.

Στο βόρειο όμιλο, η Φίλια ήταν σαρωτική απέναντι στον Γερμανό Καραβαγγέλη Στύψης (6-2), ενώ η Προοδευτική πανηγύρισε σπουδαίο "2" μέσα στον Μανταμάδο επί του Ταξιάρχη (0-3). Στην Πέτρα, Άναξος και Παπανικολής Ερεσού αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1). Την Κυριακή στο Γήπεδο Παρακοίλων, ο Μακαρέας Άγρας θα προσπαθήσει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα Δαφίων.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

1η Αγωνιστική

Νότιος Όμιλος

Ορφέας Κεραμειών-Βασιλικά 5-1 (2-0)
Γήπεδο Λουτρών
Φαναρτζής, Οικονόμου, Παράσχου
Παρατηρητής: Κελαϊδίτης

Εμφατική νίκη σημείωσε ο Ορφέας Κεραμειών επί των Βασιλικών με 5-1. Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Δεσποτίδης σέντραρε και ο Βαρνάς με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος στη Β' ΕΠΣ Λέσβου! Το 2-0 ήρθε στο 29ο λεπτό, με πανομοιότυπο τρόπο, έπειτα από σέντρα του Παναγιώτου αυτή τη φορά και νέα κεφαλιά του Βαρνά. Στο 40ο λεπτό, ο Ορφέας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βαρνά από τον τερματοφύλακα Αλεξίου, φωνάζοντας μάλιστα και για αποβολή, αλλά ο διαιτητής Φαναρτζής είχε αντίθετη άποψη.

Τρία λεπτά αργότερα, τα Βασιλικά είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Αντωνέλλη, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο. Στην επανάληψη, ο Ορφέας συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έφτασε άνετα στο 3-0 με σουτ του Δεσποτίδη στο 49ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αργότερα σε 3-1 με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή του Γιώργου Αντωνέλλη. Ο Ορφέας Κεραμειών, όμως, δεν είχε την τελευταία του λέξη, κάνοντας το 4-1 στο 75' με σουτ του Κατζανού και το τελικό 5-1 με "ψαλιδάκι" του Δεσποτίδη προς το τέλος. Η ομάδα των Κεραμειών ήταν ανώτερη, έχοντας και ένα δοκάρι με τον Βαρνά.

Θύελλα Πηγής-Αρίων Παλαιοκήπου 1-3 (1-3)
Γήπεδο Πηγής
Πατσατζής, Συκάς, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Τσαγκάρης

Όμορφο θέμα και τέσσερα γκολ στα 45 πρώτα λεπτά, στην επιστροφή της Θύελλας Πηγής στην αγωνιστική δράση, στην ήττα με 1-3 από τον Αρίωνα Παλαιοκήπου. Το 0-1 σημείωσε ο Μυλωνάς με σουτ, για να ακολουθήσει και το 0-2 με κεφαλιά του Άγγελου Κιοσσέ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με γκολ του Γιακαλή για το 1-2 στο ημίωρο, αλλά ο Νίκος Κιοσσές διαμόρφωσε το 1-3 πριν την ανάπαυλα, σκορ που δεν άλλαξε στην επανάληψη. Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες, με δυνατό αέρα που δεν άφησε τις ομάδες να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί, ότι η Θύελλα Πηγής διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν της δόθηκε από τον διαιτητή Πατσατζή με το σκορ στο 1-2.

Αστέρας Ιππείου-Παλλεσβιακός 0-4 (0-1)
Γήπεδο Ιππείου
Παντελαίων, Καραμπάσης, Μπάλιακα
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Εύκολο πέρασμα για τον Παλλεσβιακό μέσα στο Ίππείος, επί του τοπικού Αστέρα. Το σκορ άνοιξε ο Στρατής Γονιδέλλης με σουτ περίπου στο 20' και ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-2 με πέναλτι στο 60ο λεπτό. Το 0-3 σημείωσε ο Ευθύμης Ζώτος με σουτ και το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Γιώργος Χατζηκυριάκος με σουτ, ολοκληρώνοντας έτσι μια σπουδαία εμφάνιση για τον "Παλλέ".

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας-Έφηβος Παμφίλων (8/10, 11:00)
"Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παντελαίων, Χατζημωυσής, Βλουτέλλης
Παρατηρητής: Γιουβανάκης

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

Βόρειος Όμιλος

Ταξιάρχης Μανταμάδου-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 0-3 (0-0)
Γήπεδο Μανταμάδου
Πούλος, Καρδάσης, Μποντάκης
Παρατηρητής: Πάνου

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Προοδευτική ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη και έφτασε σε μια πανάξια νίκη με σκορ 0-3. Παρά τον δυνατό αέρα, που έκανε δύσκολη τη... ζωή των παικτών, η "Πρόο" άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του β' μέρους, σε μια φάση διαρκείας με τον Ιγνάτη Νανίδη να σκοράρει από κοντά το 0-1. Η ομάδα του Τζινιέρη έβαλε "φτερά" στα πόδια της μετά το γκολ, φτάνοντας σχετικά γρήγορα και στο 0-2 με κεφαλιά του Καραγιάννη έπειτα από σέντρα του Μαυρομιχάλη. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με καρφωτή κεφαλιά ο Κώστας Τράγος, μετά από κόρνερ του Σούβλατζη.

Φίλια-Γερμανός Καραβαγγέλης Στύψης 6-2 (2-2)
Γήπεδο Φίλιας
Συβρής, Μεστρός, Ψύλλος
Παρατηρητής: Σταυρινός

Χορταστικό παιχνίδι στη Φίλια, με την ομάδα του Τάσου Σπύρου να επικρατεί 6-2 του Γερμανού Καραβαγγέλη Στύψης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά, αλλά αστόχησαν σε πέναλτι με τον Μουστάκα μόλις στο 3ο λεπτό. Ακολούθως, ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ με τον Πανταζή για το 1-0 και λίγο αργότερα ο Φουστέλλης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας το 2-0. Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και κατάφερε όχι μόνο να μειώσει με τον Μαρμαλέκα σε 2-1, αλλά και να φέρει το ματς στα ίσα με γκολ του Τσαίρη (2-2) πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η Φίλια πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 59ο λεπτό με αυτογκόλ του Οικονομίδη και μετά ανέλαβε δράση ο Κριστίν Καλούλι, που με προσωπικό χατ τρικ στο 65', το 77' και το 85', έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2!

Άναξος-Παπανικολής Ερεσού 1-1 (1-0)
Γήπεδο Πέτρας
Βουλγαρέλλης, Λυρής, Καρμίρης
Παρατηρητές: Πελέκος, Κεχαγιάς

Ο δυνατός άνεμος στο Γήπεδο Πέτρας, δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Το σκορ άνοιξε στο 25' με αυτογκόλ του Ελευθερίου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, της έδωσε ύψος, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα του Παπανικολή. Η απάντηση της ομάδας της Ερεσού ήρθε στο 70ο λεπτό, όταν ο Βίντα από μακρινή απόσταση επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, που κατέληξε στο βάθος της εστίας της Ανάξου, με τη βοήθεια και του ανέμου. Να σημειωθεί, ότι ο Παπανικολής αστόχησε σε πέναλτι με τον Γελέκη, το οποίο απέκρουσε ο νεαρός τερματοφύλακας της Ανάξου, Σάββας Μόλβαλης, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο από την Πέτρα. Δίκαιο σε γενικές γραμμές, πάντως, το αποτέλεσμα.

Μακαρέας Άγρας-Απόλλων Δαφίων (8/10, 11:00)
Γήπεδο Παρακοίλων
Βασιλακάκης, Κελαϊδίτης, Λέκκας
Παρατηρητές: Σταθάκης, Κατσαρός

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey