Μοιράστηκαν βαθμούς στο ντέρμπι Ατρόμητος και Αρίων

12/11/2017 - 18:23 Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2017 - 11:09

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στο νότιο όμιλο, με τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας να μένει στο 2-2 κόντρα στον Αρίωνα Παλαιοκήπου, στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας. Στα υπόλοιπα ματς, ο Παλλεσβιακός δραπέτευσε  από την έδρα της Δόξας Πλαγιάς (0-1), ενώ στα Λουτρά ο Ορφέας Κεραμειών κέρδισε τον Έφηβο Παμφίλων (2-0).

Στο βόρειο όμιλο, στη Στύψη, ο Γερμανός Καραβαγγέλης επιβλήθηκε του Μακαρέα Άγρας (2-0), στον Μανταμάδο ο τοπικός Ταξιάρχης επικράτησε του Παπανικολή Ερεσού (2-1) και στην Άντισσα ο γηπεδούχος Ορφέας λύγισε στην ανωτερότητα του Απόλλωνα Δαφίων (1-5). 

Με δύο πρωινά παιχνίδια άνοιξε η αυλαία της 6ης Αγωνιστικής στη Β' ΕΠΣ Λέσβου. Στο νότιο όμιλο Βασιλικά και Αστέρας Ιππείου "κόλλησαν" στην ισοπαλία (0-0), ενώ στο βόρειο όμιλο η Προοδευτική νίκησε τη Φίλια εκτός έδρας (0-2).

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

Νότιος Όμιλος

Βασιλικά-Αστέρας Ιππείου 0-0 (0-0)
Γήπεδο Βασιλικών
Μπάλιακα, Τσογγάρη, Οικονόμου
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Στείρο το αποτέλεσμα και μέτριο θέαμα στα Βασιλικά. Οι γηπεδούχοι ήταν ελάχιστα καλύτεροι από τον Αστέρα Ιππείου και θα μπορούσαν στην καλύτερη τους στιγμή να "κλέψουν" το ματς, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι από σουτ του Αντωνέλλη. 

Δόξα Πλαγιάς-Παλλεσβιακός 0-3 (0-1)
"Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Λέκκας, Συβρής, Βλουτέλλης
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Ήσυχο απόγευμα πέρασε ο "Παλλέ" στο Πλωμάρι, νικώντας με 0-3 τη Δόξα Πλαγιάς. Στο ξεκίνημα πάντως, τα... χρειάστηκε, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μιχαλέλλης με τον τερματοφύλακα Τσομπανέλλη να αποκρούει. Με μπροστάρη τον Στρατή Χριστοδούλου, ο Παλλεσβιακός προηγήθηκε 0-1 στο πρώτο μέρος και με το ξεκίνημα στην επανάληψη, ο Αζάμπι από κοντά με σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας της Μυτιλήνης. Στο 70', ο Βασίλης Πατσατζής με σουτ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας-Αρίων Παλαιοκήπου 2-2 (1-0)
"Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Μποντάκης, Ψύλλος, Σαρρής
Παρατηρητές: Ζηρόπουλος, Πάντας

Ψυχωμένος ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας, προηγήθηκε δύο φορές στο ματς, αλλά ο Αρίων Παλαιοκήπου κατόρθωσε να απαντήσει ισάριθμες φορές, παίρνοντας το βαθμό στις καθυστερήσεις. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους με τον νεαρό Θεοδοσίου να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Στο 36' σε μπαλιά του Καδή, ο Καλέσογλου με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 νικώντας τον τερματοφύλακα Πολυμιάδη.

Στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, ο Κιοσσές είδε την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό από το δυνατό του σουτ στο 40'. Στο 62' ο Αρίων έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Πολυμιάδης έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Στο 67' ο Πάστος είχε δοκάρι για τον Ατρόμητο σε συρτό πλασέ. Στο 69' ισοφάρισε η ομάδα του Παλαιοκήπου με γκολ του Νίκου Κιοσσέ, σε ασίστ του Άγγελου Κουπέ.

Η ομάδα του Ξενοφώντα Χαραλαμπή δεν τα παράτησε και στο 88', έπειτα από μπαλιά του Τσιβγούλη στην πλάτη της άμυνας, ο Πάστος κεραυνοβόλησε τον Κοκκαλέλλη για το 2-1!

Αλλά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αρίων κέρδισε φάουλ και ο Άγγελος Κουπέ την έστειλε στο "παραθυράκι" του Ατρόμητου, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ορφέας Κεραμειών-Έφηβος Παμφίλων 2-0
Γήπεδο Λουτρών
Πατσατζής, Κακαδέλλης, Χατζημωϋσής
Παρατηρητής: Μαρμαλέκας

Ο Ορφέας προηγήθηκε στο 30' με κεφαλιά του Βαρνά, μετά από σέντρα του Μπράκουλα, κάνοντας το 1-0. Είχε προηγηθεί δοκάρι του Τσαΐρη σε εκτέλεση φάουλ και ακολούθησε ένα ακόμα δοκάρι σε σουτ του Βαρνά για την ομάδα των Κεραμειών. Στην επανάληψη, ο Τσαΐρης με σουτ έκανε το 2-0 για τον Ορφέα. Ο Κατζανός είχε τρίτο δοκάρι για τους γηπεδούχους, που ζήτησαν και πέναλτι σε μαρκαρισμά του Πιττού πάνω στον Μπαλίου. Χρέη προπονητή για τους νικητές, λόγω τιμωρίας του Πάρη Καραϊσκάκη, εκτέλεσε ο Νάσος Καζαντζής.

Ρεπό: Θύελλα Πηγής

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

Βόρειος Όμιλος

Φίλια-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 0-2 (0-1)
Γήπεδο Φίλιας
Λυρής, Βουλγαρέλλης, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Σταμπουλής

Η ομάδα της Σκάλας Καλλονής προηγήθηκε στο 10' με ωραίο σουτ του Ιγνάτη Νανίδη, αλλά αναγκάστηκε να παίξει με 10 παίκτες από το 15ο λεπτό, λόγω αποβολής του Θοδωρή Χιώτη με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση αντιπάλου. Η Φίλια είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 75ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάριου Καλούλι, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Καλούλι ανέλαβε την εκτέλεσή του, άλλα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 80' ο Ιγνάτης Νανίδης με ευθύβολο σουτ "κλείδωσε" τη νίκη της Προοδευτικής, κάνοντας το 0-2. Με 10 παίκτες τέλειωσε το ματς και η Φίλια, λόγω αποβολής του Χασάπη.

Γερμανός Καραβαγγέλης Στύψης-Μακαρέας Άγρας 2-0
«Καραβαγγέλειο» Στύψης
Παντελαίων, Καρδάσης, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Σταθάκης

Σε ένα ματς που πήγαινε με το σκορ στο 0-0, ο Γερμανός Καραβαγγέλης κατόρθωσε να πάρει τη νίκη με δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο. Ο Σαντάβας με σουτ άνοιξε το σκορ (75') για την ομάδα της Στύψης και στις καθυστερήσεις ο Άγης Βαμβούκος διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με ένα καταπληκτικό γκολ από τα 45 μέτρα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Ταξιάρχης Μανταμάδου-Παπανικολής Ερεσού 2-1
Γήπεδο Μανταμάδου
Πούλος, Παράσχου, Καρμίρης
Παρατηρητής: Πηγάσης

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Μανταμάδου, που λυτρώθηκε στο 90' απέναντι στον Παπανικολή. Ο Ταξιάρχης έχασε κλασικές ευκαιρίες με Νικόδημο Δρακούλη και Βαξεβανέλλη στο πρώτο μέρος, σκοράροντας με κεφαλιά του Κώστα Καλούδη το 1-0. Στην επανάληψη, ο Ταξιάρχης πίεζε αλλά δεν "κλείδωσε" το ματς και το πλήρωσε από τη νεανική ομάδα της Ερεσού, που ισοφάρισε στο 87' με κοντινό σουτ του Παπαβασιλειάδη σε 1-1. Στο 90' όμως, ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ο αμυντικός Κώστας Καλούδης, πάλι με κεφαλιά από κόρνερ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στον Ταξιάρχη, που είχε και δοκάρι με τον Καπιωτά.

Ορφέας Άντισσας-Απόλλων Δαφίων 1-5
Γήπεδο Άντισσας
Βουλγαρέλλης, Λυρής, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Ζαμπάρας

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Χασάπη στο ξεκίνημα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τα ηνία τα πήρε ο Απόλλωνας Δαφίων. Με σκόρερς τους Πλουμή (2) και Νερατζή, Χατζηδημητρίου και Χριστόφορ Βαμβουκλή η ομάδα του Νίκου Μάτα πήρε το τρίποντο, ενώ ο Ορφέας είχε μείωσει προσωρινά με κεφαλιά του Φώτη Παπαδημητρίου σε 1-3. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι με τον Μίμη Κουτλή.

Ρεπό: Άναξος

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΒΟΡΕΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey