Μονόλογος Αρίωνα το ντέρμπι!

02/12/2017 - 18:28 Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2017 - 12:13

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι του νοτίου ομίλου ο Αρίωνας Παλαιοκήπου, επικρατώντας του Παλλεσβιακού (4-0), με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα αφού ολοκληρώθηκε ο Α' Γύρος. Η Θύελλα Πηγής θριάμβευσε επί του ΑΟ Βασιλικών (4-0), ενώ το ματς της Δόξας Πλαγιάς με τον Έφηβο Παμφίλων δεν πραγματοποιήθηκε.

Στο βόρειο όμιλος η Προοδευτική συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της, περνώντας και μέσα από την έδρα του Ορφέα Άντισσας (1-3), ενώ η Άναξος νίκησε τον Γερμανό Καραβαγγέλη Στύψης (4-2). Διακόπηκε η συνάντηση Παπανικολή-Απόλλωνα Δαφίων στην Ερεσό, όταν ο βοηθός διαιτητής Πατρής ενημέρωσε τον διαιτητή Πατσατζή πως δέχθηκε χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η τριάδα να φύγει στα αποδυτήρια και να κλείσει το Φύλλο Αγώνα.

9η Αγωνιστική

Νότιος Όμιλος

Θύελλα Πηγής - ΑΟ Βασιλικών 4-0 (1-0)

Εύκολα επικράτησε η Θύελλα, που προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-0 και πέτυχε ακόμα τρία τέρματα στην επανάληψη. Δύο γκολ σημείωσε ο Σφακιανάκης, που έφτασε τα 9 συνολικά στο πρωτάθλημα, ενώ ακόμα δύο πέτυχαν οι Γιακαλής και Βογιατζής.

Αρίων Παλαιοκήπου-Παλλεσβιακός 4-0 (3-0)

Δυνατές μονομαχίες στο Γήπεδο Παπάδου, αλλά ο Αρίων Παλαιοκήπου ήταν ασταμάτητος | Νίκος Λαγουτάρης

Ανώτερος ο Αρίων Παλαιοκήπου, πήρε επιβλητική νίκη επί του Παλλεσβιακού. Από πολύ νωρίς, ο Γρηγόρης Χριστοδούλου με μακρινή εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Τσομπανέλλη, με τη βοήθεια του ανέμου για το 1-0. Ακολούθησε στο 13' ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του "Παλλέ", με τον νεαρό Παρασκευαΐδη να παίρνει τη θέση του, κάνοντας ντεμπούτο φέτος. Ένα λεπτό μετά ο Αζάμπι είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Στο 20' ο Γκιόργκι με νέα εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Παλαιοκήπου, που έκανε ότι ήθελε στο πρώτο ημίωρο, φτάνοντας και στο 3-0 με άψογη κεφαλιά του Άγγελου Κουπέ. Ο Παλλεσβιακός είχε καλή στιγμή με τον Στρατή Χριστοδούλου στο 44', αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από δυνατό σουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε ένα λεπτό μετά οριζόντιο δοκάρι σε γυριστό σουτ.

Προσπάθησε ο Παλλεσβιακός, όμως ήταν αδύνατο να αντισταθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του | Νίκος Λαγουτάρης

Στην επανάληψη, με το σκορ στο 3-0 ο ρυθμός έπεσε. Η ομάδα του Βαργεμέζη είχαν αρκετά προβλήματα στις γραμμές τους, με αποτέλεσμα ο Αρίων να πετύχει και τέταρτο γκολ στο 55' μετά από πλάγια σέντρα και ψύχραιμο πλασέ του Άγγελου Κουπέ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Νωρίτερα ο Παρασκευαΐδης είχε αποκρούσει σε δύο περιπτώσεις προσπάθειες των αντίπαλων επιθετικών.

Δόξα Πλαγιάς-Έφηβος Παμφίλων (Αναβολή)

Δεν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας, αφού δεν προσήλθε να αγωνιστεί η γηπεδούχος (!) Δόξα Πλαγιάς. Η διαιτητική τριάδα, ο παρατηρητής, όπως και ο Έφηβος Παμφίλων βρέθηκαν κανονικά στο "Μιχαλέλλειο" του Πλωμαρίου, όμως τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δόξα Πλαγιάς δεν της επέτρεψαν να συμπληρώσει ομάδα για να γίνει το ματς.  

Ορφέας Κεραμειών-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας (3/12, 11:00)

Ρεπό: Αστέρας Ιππείου

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

Βόρειος Όμιλος

Ορφέας Άντισσας-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-3 (0-1)

Ο Κέλπαλης άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με την Προοδευτική να έχει αμέσως μετά δοκάρι με τον Νανίδη και δύο καλές στιγμές με τον Καραγιάννη, χωρίς να σκοράρει δεύτερο γκολ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Χρόνόπουλος με ένα σουτ-κεραυνό πέτυχε το 0-2 για την "Πρόο", για να ακολουθήσει δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Μπίρη για την ομάδα της Σκάλας. Στη συνέχεια ακυρώθηκε γκολ του Χρονόπουλου ως οφσάιντ, ενώ μια κεφαλιά του Τράγου προσέκρουσε στο δοκάρι, με τον βοηθό να λέει πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ο Καραγιάννης με συρτό σουτ όμως στο 75' έγραψε το 0-3. Ακολούθως, ο Σαράντος Τζινιέρης έκανε τρεις αλλαγές αμέσως μετά, περνώντας στο ματς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 με σουτ από το κέντρο του Τσίλια.

Άναξος-Γερμανός Καραβαγγέλης Στύψης 4-2 (3-1)

Καλύτερη η Άναξος, πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο μέρος με τους Ανέστη Χαλκιώτη, Βλουτή και Στρατή Χαλκιώτη. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Σανταβάς μείωσε σε 3-1 για τους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη, ο Βλουτής έκανε το 4-1 μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και στο 78' ο Σανταβάς με εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Παπανικολής Ερεσού-Απόλλων Δαφίων (Διεκόπη)

Σε μπελάδες μπήκε ο Παπανικολής Ερεσού, αφού ο αγώνας του με αντίπαλο τον Απόλλωνα Δαφίων διακόπηκε μόλις στο 12ο λεπτό. Το ματς είχε ένταση από τα πρώτα λεπτά, αφού στο 6' ο Γελέκης είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους και στο 8' έγινε... σύρραξη. Αιτία ήταν η αποβολή του Γελέκη για εξύβριση σε αντίπαλο, έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Πατρή προς τον διαιτητή Πατσατζή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας να αποβληθεί και ο Κουτλής από πλευράς Απόλλωνα Δαφίων, επίσης για εξύβριση, κάτι που δεν έγινε οξύνοντας ακόμα περισσότερα τα νεύρα. Ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά με την παρέλευση τριών λεπτών ο βοηθός διαιτητή Πατρής ενημέρωσε τον διαιτητή Πατσατζή πως δέχθηκε κάποιο χτύπημα, πιθανότατα από πέτρα, αισθανόμενος ζαλάδα. Η διαιτητική τριάδα έφυγε στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους του Παπανικολή να ζητούν από τον γιατρό αγώνα να εξετάσει τον βοηθό διαιτητή, καταγγέλλοντας μάλιστα πως ο Πατρής αρνήθηκε να δεχθεί την παραμικρή ιατρική βοήθεια. Ο διαιτητής Πατσατζής αποφάσισε να κλείσει οριστικά το φύλλο αγώνα και πλέον για την τύχη του ματς θα αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΣ Λέσβου. 

Φίλια-Ταξιάρχης Μανταμάδου (3/12, 11:00)

Ρεπό: Μακαρέας Άγρας

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΒΟΡΕΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey