Εντυπωσίασε το Γυμνάσιο Πέτρας στην Πανελλήνια Μαθητιάδα

16/05/2016 - 17:58 Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2016 - 15:21

Το Γυμνάσιο Πέτρας εκπροσώπησε επάξια την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως το μοναδικό σχολείο που έλαβε μέρος πριν λίγες ημέρες στην Πανελλήνια Μαθητιάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρώτη Σερρών. Μια διοργάνωση, που εδώ και 15 χρόνια έχει γίνει θεσμός.

Η αποστολή της Λέσβου εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα κατά την τελετή έναρξης, λόγω του προσφυγικού ζητήματος και των προβλημάτων που βιώνει τον τελευταίο χρόνο το νησί.

Η Πανελλήνια Μαθητιάδα είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της μαθητικής νεολαίας. Μαθητές και μαθήτριες από όλους τους νομούς της Ελλάδας καθώς και από την ομογένεια από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο με σκοπό τα παιδιά να αναπτύξουν την άμιλλα, τη συναδέλφωση, το συναγωνισμό και την αποδοχή του διαφορετικού. Οι μαθητές μαθαίνουν να αγωνίζονται, βιώνουν την έννοια του αγώνα μέσα από την προσπάθεια, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

Συνολικά 7 μετάλλια με 9μελή αποστολή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Πέτρας αγωνίστηκαν  σε Ολυμπιακά αγωνίσματα όπως η τοξοβολία, η ιππασία, ο στίβος, το τένις, η ποδηλασία, η σκοποβολή και το τάε κβον ντο, σε μια συναρπαστική εβδομάδα που αναμφίβολα θα μείνει αξέχαστη στους συμμετέχοντες.

Ο Άκης Μαυρέλλης κατέκτησε χρυσό στα 80μ και ασημένιο στο ομαδικό τοξοβολίας, η Αριάδνη Μακρυδάκη χρυσό στη σκοποβολή και χάλκινο στην ιππασία, η Κωνσταντίνα Χιωτέλλη ασημένιο στο  τάε κβον ντο, ο Κώστας Γρηγορίου ασημένιο στην ιππασία και ασημένιο στο ομαδικό τοξοβολίας, ο Γιώργος Παυλής ασημένιο στο ομαδικό τοξοβολίας, ο Γιάννης Κωστάκης χάλκινο στην ποδηλασία, ενώ στους αγώνες συμμετείχε και η Ιζαμπέλα Κοβάτσι χωρίς να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Την αποστολ΄’η συνόδεψαν οι Δημήτρης Νταλώσης και Χαράλαμπος Κάβουρας.

Συγχαρητήρια από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής

Ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής του Νομού Λέσβου κ. Ιωάννης Τσιόπας, σε ανακοίνωσή του, συγχαίρει του μαθητές – αθλητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Μαθητιάδα, εκπροσωπώντας επάξια με τις προσπάθειές τους το σχολικό αθλητισμό του νησιού. Παράλληλα, ευχαριστεί τον π. Καταξηνό της εκκλησίας της Πέτρας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου για την οικονομική τους ενίσχυση, καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αντώνη Κελαϊδίτη για όλες τις ενέργειές του ως προς την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν, χωρίς όμως να επηρεάσουν το ταξίδι και την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey