Δευτεραθλητής Αιγαίου ο Όμιλος Μυτιλήνης

28/04/2015 - 17:42 Τελευταία τροποποίηση στις 28/04/2015 - 15:35

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης στη διάρκεια των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια και κατακτώντας τη 2η θέση τόσο στο ομαδικό πρωτάθλημα, όσο και στο ομαδικό κύπελλο Αιγαίου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Χίο (15-18/4), στη σάλα του Ξενοδοχείου «Χανδρής», υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου - Βιβλιοθήκη ο «Φάρος», πάντα με την πολύτιμη βοήθεια και οργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες περιλάμβαναν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: το ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής), το ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου και το ομαδικό Πρωτάθλημα στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων. Σε αυτούς έλαβαν μέρος οι: Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης, Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας «Ιωάννης Τσελέπης», Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», Σύλλογος Σκακιστών Σύρου, Σκακιστικός Όμιλος Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου - Βιβλιοθήκη ο «Φάρος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου διεξάγεται με 10μελή σύνθεση, από 4 ανδρικές, 1 γυναικεία και 5 νεανικές-παιδικές σκακιέρες. Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης τα πήγε θαυμάσια και έπειτα από αξιοπρόσεκτη παρουσία κατόρθωσε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ξεπερνώντας την πιο έμπειρη ομάδα του Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου. Πρωταθλήτρια Αιγαίου αναδείχθηκε η πανίσχυρη ομάδα της Ικαρίας, η οποία πήρε και το εισιτήριο για την Α’ Εθνική.

Στο Κύπελλο Αιγαίου, το οποίο –εν αντιθέσει με το πρωτάθλημα- διεξάγεται με 4μελείς συνθέσεις ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, έχοντας σύστημα νοκ άουτ, ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης κατόρθωσε να προκριθεί δραματικά στους δύο επόμενους γύρους, αποκλείοντας τους ομίλους Σάμου και Βαρβασίου Χίου, φτάνοντας έτσι στον τελικό όπου ηττήθηκε από τον κυρίαρχο Όμιλο Ικαρίας.

Στο ομαδικό Πρωτάθλημα των κατηγοριών παίδων-κορασίδων, με 6μελή σύνθεση από αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως 16 ετών, η νέα φουρνιά» του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, αγωνιζόμενη στο μικρό τελικό και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στους Αιγαιοπελαγίτικους Σκακιστικούς Αγώνες Αιγαίου συμμετείχαν με τα χρώματα του Ομίλου Μυτιλήνης 15 σκακιστές. Στις αντρικές σκακιέρες οι: Στράτος Καμινέλλης (αρχηγός), Γιώργος Μπανταβάνης, Παναγιώτης Χατζέλλης και Δημήτρης Λάμπρου. Στη γυναικεία σκακιέρα η Μαρία Αναιρούση. Στις εφηβικές και παιδικές σκακιέρες οι: Στράτος Ρόβος, Μιχάλης Δαλδαράς, Άκης Λάμπρου, Γιώργος Δαλδαράς, Σοφία Μυρωδέλλη, Σοφία Τελωνιάτη, Γιάννης Πεντογέννης, Δημοσθένης Θεοδοσίου, Παύλος Νικολαΐδης και Θεόδωρος - Ιωάννης Τελωνιάτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey