Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ντενίζ Δημάκη!

27/09/2016 - 17:44 Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2016 - 17:55

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (25/9) στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων για το 2016, παράλληλα με τον αγώνα του Μεσογειακού Κυπέλλου Triathlon1.

Μεγάλη νικήτρια της ημέρας αναδείχθηκε η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη, που διατήρησε τα περσινά σκήπτρα της. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 180 αθλητές, καθώς εκτός από τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, διεξήχθη παράλληλα αγώνας Age Group και Σκυταλοδρομιών.

Διοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου, ενώ ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το παρόν στους αγώνες έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου Γεώργιος Γερόλυμπος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού Τάσος Σακελλαρίου.

Σημειώνεται ότι τα εθνικά Πρωταθλήματα σε Τρίαθλο και Δίαθλο, με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργάνωση με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου και οι οποίες δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο έτσι άλλωστε οι αθλητές μας έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ντενίζ Δημάκη, για άλλη μια χρονιά, πήρε την 1η θέση και στέφθηκε έτσι πρωταθλήτρια Ελλάδας για 14η φορά στην καριέρα της, με συνολικό χρόνο 1:10:07. Πίσω της στη 2η θέση τερμάτισε η πολλά υποσχόμενη Μαριλού Καζαμαριώτη με χρόνο 1:17:12 η οποία ήταν και η πρωταθλήτρια νεανίδων. Ακολούθησαν η Κατερίνα Σάπαρη (1:19:06) και η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη (1:23:26), οι οποίες ήταν στη 2η και 3η αντίστοιχα στις γυναίκες. Πρώτη στην κατηγορία βετεράνων γυναικών ήταν η Νταϊάν Βάτης με χρόνο 1:28:27.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey