Χρυσή η Δημάκη στο Spetsathlon!

30/04/2013 - 11:24 Τελευταία τροποποίηση στις 01/05/2013 - 12:07

Dimaki_Spetsathlon_bike1Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 180 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε το "Spetsathlon", ο 1ος Αγώνας Τριάθλου που διεξήχθη στις Σπέτσες το σαββατοκυριακο 27-28 Απριλιου. Αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευσαν στο νησί και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

Ανάμεσά τους και η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Sprint των γυναικών με συνολικό χρόνο 01:24:58, επίδοση αρκετά καλή αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε έπειτα από 750μ κολύμπι, 25χλμ ποδήλατο και 5 χλμ τρέξιμο.

Παράλληλα, διοργανώθηκε και αγώνας Endurance (1.500μ κολύμπι, 50χλμ ποδήλατο & 10 χλμ τρέξιμο), με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη να κερδίζει στους άνδρες (02:30:35) και τη Λουκία Λουκοπούλου στις γυναίκες (02:58:54).

Dimaki_Spetsathlon_finish_verticalΤο 1ο Spetsathlon, πραγματοποιήθηκε στο νησί των Σπετσών που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, λόγω του φυσικού κάλλους των διαδρομών που προσφέρει, αλλά και της πολιτικής μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων που ισχύει. Εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών για τη νίκη από τη θρυλική "Verandah" του "Poseidonion Grand Hotel", που ήταν μεγάλος υποστηρικτής των αγώνων.

Η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, τόνισε:  «Για μία ακόμη φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για εντυπωσιακά αθλητικά γεγονότα, όπως το Τρίαθλο. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει: ο Δήμος Σπετσών, το Poseidonion Grand Hotel, οι δεκάδες εθελοντές, και όλοι οι Σπετσιώτες αγκάλιασαν με θέρμη τον αγώνα και εργάστηκαν άοκνα για να τον πραγματοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την επιτυχία του πρώτου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών. Μέσα από επιτυχημένες διοργανώσεις, όπως το Spetses Classic Yacht Race, το Spetses Mini Marathon και τώρα και το Spetsathlon, που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος πως και αυτός ο Αγώνας θα εδραιωθεί και θα αποτελεί έμπνευση για τους αθλητές αλλά και για κάθε ένα συμπολίτη μας».

Dimaki_Spetsathlon_swim1Dimaki_Spetsathlon_run1

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey