Εννέα προκρίσεις στη Β' Φάση του Πανελλήνιου Σχολικού

25/03/2015 - 20:01

Με πολύ καλές επιδόσεις και συνολικά εννέα προκρίσεις ολοκληρώθηκε η Α' Φάση (Λυκείων) των Σχολικών Αγώνων στο Στίβο. Αν και η διοργάνωση αποτελεί παραδοσιακά έναν προπομπό των Διασυλλογικών και Πανελληνίων πρωταθλημάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενημέρωση από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής για τα αποτελέσματα των μαθητών - αθλητών του νησιού δεν υπήρξε ποτέ, γεγονός που δυσκόλεψε το ρεπορτάζ μας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και στον ακοντισμό, ο Φάνης Θεριουδάκης του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, που ανήκει στην Αθλοκίνηση, ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο με ρεκόρ "καρφώνοντας" το ακόντιο στα 63,68μ, βάζοντας... υποθήκη για κάτι πολύ καλό και φέτος. Σταθερά σε ανοδική πορεία η Μαρίτα Αργυρού, επίσης του 2ου ΕΠΑΛ που σε συλλογικό επίπεδο ανήκει στην Αθλοκίνηση, τερμάτισε 1η με 1:02.0 στα 400μ. Για ακόμα μία φορά η Δέσποινα Κελεμένη (2ο ΕΠΑΛ - Αθλοκίνηση) έκοψε πρώτη το νήμα στα 5.000μ βάδην με χρόνο 27:58.0, ενώ εξαιρετική ήταν και η Μιχαέλλα Φιάσκα (ΓΕΛ Παμφίλων - Αθλοκίνηση), που τερμάτισε με άνεση στην 1η θέση των 2.000μ στιπλ σημειώνοντας επίδοση 7:48.0.

Τις προκρίσεις στη Β' Φάση της διοργάνωσης πλαισίωσαν οι αθλητές του Αλκαίου Μυτιλήνης, με τον Μάριο Δεμερτζή και τον Ευθύμη Στυψιανό να πιάνουν το όριο στα 100μ, την Ταξιαρχούλα Κεφαλιανού να ξεχωρίζει στον ακοντισμό και την Αργυρώ Βερβέρη να διακρίνεται στη σφαιροβολία. Ωστόσο και ο Άλεξ Χαζίζι, που ανήκει στο σύλλογο του Αρισβαίου Καλλονής, κατάφερε να προκριθεί στο αγώνισμα των 2.000μ στιπλ. Οι εννέα προαναφερθένες αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν τον Απριλιο στον Άγιο Κοσμά της Αθήνας για τη Β' Φάση των Σχολικών Αγώνων.

Φυσικά, πολλές ήταν ακόμα οι καλές επιδόσεις που σημείωσαν αθλητές μας, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης. Η χρονιά μόλις ξεκίνησε βέβαια για τον ανοικτό στίβο, γεγονός που αφήνει πολλά πειθώρια βελτίωσης για όλους εν όψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey