Διασυλλογικό συνθέτων και "Αρίσβεια"

17/04/2015 - 15:42

Η αγωνιστική δράση στον ανοικτό στίβο ξεκινά και επίσημα το σαββατοκύριακο με την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο αθλητικών διοργανώσεων, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Το Σάββατο (18/4), στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, θα πραγματοποιηθούν οι Διασυλλογικοί Αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων στις κατηγορίες παμπαίδων - παγκορασίδων Α', ενώ παράλληλα επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια και η ημερίδα στίβου "Αρίσβεια", με διοργανωτή τον Αρισβαίο Καλλονής.

Στους Διασυλλογικούς Αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχήες αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες το 2000 και το 2001. Στους παμπαίδες Α', τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο έξαθλο είναι: 100m emp. – Μήκος – Σφαιροβολία – Ύψοε – Ακοντισμός- 1.000μ. Αντίστοιχα, στο πένταθλο των παγκορασίδων Α' τα: 60μ εμπ. – Μήκος – Σφαιροβολία – Ακοντισμός – 600μ.

Στους αγώνες, οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να πάρουν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα και ανάλογα με τις επιδόσεις τους συγκεντρώνουν βαθμούς. Υπάρχει μάλιστα όριο βαθμολόγησης για το
Εξαθλο ΠΠ Α' οι 3.050β. και για το Πένταθλο ΠΓΚ Α' οι 2.550β. Στη διοργάνωση των Διασυλλογικών ισχύουν και όρια υψηλών επιδόσεων, που καλούνται να πετύχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες για να προκριθούν στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Στο Εξαθλο ΠΠ Α' το όριο είναι 3.500β. και στο Πένταθλο ΠΓΚ Α' το όριο είναι 2.950β.

Ταυτόχρονα, τα "Αρίσβεια 2015" αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών. Η διοργάνωση επανέρχεται στο αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου μετά από απουσία δύο χρόνων, με τον Αρισβαίο Καλλονής να παραμένει δυναμικά στο προσκήνιο, με τη δραστηριοποίησή του σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας κίνητρα στους αθλητές και στις αθλήτριες του Λεκανοπεδίου, αλλά και συνολικά όλης της Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey