Έγινε του... ρεκόρ στο Πανελλήνιο Σχολικό!

23/04/2015 - 13:36 Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2015 - 12:47

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη Λέσβο στη Β’ Φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, με καταιγισμό ατομικών ρεκόρ και προκρίσεις στα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές του ΣΕΓΑΣ "έτριβαν" τα μάτια τους από τις επιδόσεις των παιδιών και σε δύο περιπτώσεις, του Φάνη Θεριουδάκη που ήταν ισοπεδωτικός στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 67,50μ (1ος), η οποία αποτελεί ατομικό ρεκόρ και της Μαρίτας Αργυρού που κατέβηκε το ένα λεπτό στα 400μ με σπουδαίο δικό της ρεκόρ 59.75 (1η), αυξήθηκαν αισθητά οι πιθανότητες για τη στελέχωση της ομάδας που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο φέτος, στην Κολομβία!

Δύο ακόμη πρωτιές πανηγύρισαν η Δέσποινα Κελεμένη στα 5.000μ βάδην με επίδοση 27:07.0, που είναι επίσης ρεκόρ, αλλά και η Μιχαέλλα Φιάσκα στα 2.000μ στιπλ με δικό της ατομικό ρεκόρ 7:41.10, παίρνοντας επίσης το εισιτήριο για την τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Ωστόσο οι επιτυχίες δε σταματούν εκεί, αφού και ο Άλεξ Χαζίζι από την Καλλονή κατάφερε να περάσει στα τελικά στο αγώνισμα των 2.000μ στιπλ με επίδοση 6:55.12, κατακτώντας την 3η θέση στο αγώνισμά του.

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές που εκπροσώπησαν το νησί μας στη διοργάνωση. Η Αργυρώ Βερβέρη στη σφαιροβολία ήταν στην 1η θέση, όμως δεν κατόρθωσε να πιάσει το όριο πρόκρισης, εχοντας καλύτερη επίδοση τα 11,19μ. Από την άλλη μεριά, οι Ευθύμης Στυψιανός (3ος με 11.63) και Μάριος Δεμερτζής (4ος με 11.82) τα πήγαν περίφημα στα 100μ, όμως θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και σήμερα για να διαπιστώσουν εάν θα καταφέρουν να βρεθούν στα τελικά μέσω των θέσεων που οδηγούν εκεί βάσει καλύτερων χρόνων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Ταξιαρχούλα Κεφαλιανού που "έσπασε" το φράγμα με βολή στα 30,00μ στον ακοντισμό, όμως η πρόκρισή της θα εξαρτηθεί και από τις επίδοσεις των υπολοίπων ομίλων.

Το "νέο αίμα" του κλασικού αθλητισμού στη Λέσβο βροντοφώναξε για ακόμα μία φορά την παρουσία του ανάμεσα στους καλύτερους όλης της Ελλάδας, αποδεικνύοντας πως παρά τις αντιξοότητες και τις απαράδεκτες αθλητικές εγκαταστάσεις -στις οποίες έχουμε πολλάκις έχουμε αναφερθεί- συνεχίζει να φέρνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη στο υψηλότερο επίπεδο και όχι μεταξύ των... τριτοτέταρτων κατηγοριών στα λεγόμενα και "μεγάλα" σπορ! Ας προβληματιστούν επιτέλους οι τοπικοί άρχοντες για τη χρησιμότητα παρεμβάσεων και σε ότι αφορά τα ταρτάν, όχι μόνο τα... χόρτα και τις... λεζάντες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey