Ψηλά η σημαία της Λέσβου!

29/06/2015 - 12:22 Τελευταία τροποποίηση στις 29/06/2015 - 13:02

Οι πρωταθλήτριές μας κράτησαν ξανά ψηλά τη σημαία της Λέσβου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του κλασικού αθλητισμού, προσθέτοντας δύο ακόμα μετάλλια στην κατηγορία νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στις Σέρρες, μετά από τα τέσσερα που κέρδισαν στο αντίστοιχο των παίδων – κορασίδων, την περασμένη εβδομάδα, στα Τρίκαλα.

Η Μαρίτα Αργυρού συνέχισε να τρέχει πιο γρήγορα κι από τη… σκιά της, κατακτώντας ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο στα 400μ, με χρόνο 57.39, που αποτελεί παλλεσβιακό ρεκόρ. Είναι τέτοια η αγωνιστική της κατάσταση, που έχει κατεβάσει τους ατομικούς της χρόνους σχεδόν 5 δευτερόλεπτα από την αρχή της χρονιάς, γράφοντας πραγματικά ιστορία στο αγώνισμα για τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου. Το χρυσό κατέκτησε η Γρίλλου (ΓΣ Κερατσινίου - 55.93). Το πρωί της Κυριακής η Αργυρού έτρεξε και στα προκριματικά των 200μ, περνώντας στα ημιτελικά με την 9η καλύτερη επίδοση (26.06), ωστόσο υπήρχαν συνολικά τέσσερις αθλήτριες με χρόνους από 26.03 έως 26.06 στον προκριματικό, δείγμα του έντονου συναγωνισμού πέραν της πρώτης 5άδας, που είχε κατέβει τα 26 δευτερόλεπτα. Τελικά, στον τελικό η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια κατατάχθηκε στη 10η θέση με επίδοση 26.20. Τα μετάλλια κρίθηκαν πολύ πιο κάτω με τις Μπέκου Φερρές (Βεργίνα - 24.76), Τζογάνη (ΓΕ Αγρινίου - 25/23) και Πολυκράτη (Σχολή Μωραΐτη - 25.60) να ανεβαίνουν στο βάθρο. Εκείνο που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι ότι η Αργυρού ανήκει στην κατηγορία των κορασίδων και αγωνίστηκε χθες ως η νεαρότερη νεάνιδα, χτυπώντας στα ίσα μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες, δείγμα του ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε και η Μιχαέλα Φιάσκα, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 5.000μ με επίδοση 19:18.17, μένοντας πίσω από τις Κοκαλιάρη (Πανιώνιος – 18:57.51) και Καίσαρη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας – 18:59.33), σε μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κούρσα. Την Κυριακή, η πρωταθλήτριά μας στους δρόμους αντοχής, έλαβε μέρος και στα 3.000μ, ανεβαίνοντας ξανά στο βάθρο, κατακτώντας αυτή τη φορά το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 10:42.84. H Φιάσκα έμεινε πίσω μόνο από τη Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων - 10:04.73), αφήνοντας στην 3η θέση τη Φλώρου (Νίκη Βόλου - 10:48.47). Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση της Φιάσκα αποτελεί ατομικό ρεκόρ, ενώ τα δύο αυτά μετάλλια προστέθηκαν σε εκείνα που κατέκτησε μία εβδομάδα νωρίτερα στια Τρίκαλα, προκαλώντας αίσθηση με τη σταθερότητά της σε τόσο υψηλό επίπεδο, απόδειξη της συστηματικής της δουλειάς όλο το προηγούενο διάστημα.

Άτυχος στάθηκε ο Φάνης Θεριουδάκης, ο οποίος μπορεί το πρωί της Κυριακής να προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού με βολή στα 54,23μ, όμως ένιωσε ενοχλήσεις στον αγκώνα και στον προσαγωγό, που δεν του επέτρεψαν να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για ένα μετάλλιο. Το οποίο θα το είχε στο τσεπάκι του, βλέποντας κανείς πως τουλάχιστον το ασημένιο και κατ' επέκταση το χάλκινο, κρίθηκαν πολύ χαμηλά. Ο Μυτιληνιός πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 53,06μ στον τελικό, αποφασίζοντας μάλιστα να μην επιχειρήσει τις δύο τελευταίες προσπάθειές του, λόγω των αφόρητων πόνων, σε μια προσπάθεια να μη ρισκάρει μεγαλύτερο τραυματισμό. Το χρυσό πήγε στον Κυριαζή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας - 66,93μ), το ασημένιο στον Φωτεινόπουλο (ΑΟ Σ. Λούης Κορυδαλλού - 58,40μ) και το χάλκινο στον Περιστέρη (ΓΑΣ Παιανίας - 55,59μ). Εύκολα γίνεται αντιληπτό δηλαδή, πως με φετινή επίδοση στα 67,50 στο ξεκίνημα της χρονιάς, ο υγιής Θεριουδάκης θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει και την πρωτιά!

Τέλος, ο Πέτρος Χατζίου αν και βρίσκεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς προπόνησης φέτος απ’ ότι πέρυσι, κατόρθωσε να περάσει με επιτυχία τα 4,80μ, κατακτώντας την 5η θέση στο άλμα επί κοντώ, όπου η πρωτιά κρίθηκε στα 5,10μ (Καραλής - ΓΣ Κηφισιάς), το ασημένιο στα 5,05 (Καραγιάννης - Κάμειρος) και το χάλκινο στα 4,90μ (Κολομβάκης - Ελ. Βενιζέλος).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, καθώς και στο προπονητικό τους τιμ, με επικεφαλής τον πολύπειρο Γρηγόρη Κοντό, για τα σπουδαία αποτελέσματα της δουλειάς τους.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey