Αιγαιοπελαγίτικο μίτινγκ στη Ρόδο!

27/08/2015 - 12:35 Τελευταία τροποποίηση στις 27/08/2015 - 13:18

Για μια ακόμα φορά οι τοπικοί φορείς της Ρόδου βάζουν τα... γυαλιά στους ομολόγους τους, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτούν κάθε είδους συγκυρία, ώστε να διασφαλίσουν πως το "σμαραγδένιο" νησί θα κερδίσει προβολή, αλλά και τουριστική κίνηση σε μια εποχή, όπου οι πτήσεις τσάρτερ αρχίζουν να φθίνουν λόγω της ολοκλήρωσης της σεζόν.

Ως γνωστόν, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου 2015 που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Καλλονή δε θα πραγματοποιηθούν, αφού δεν εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για τη διοργάνωσή τους. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δεν εκταμίευσε τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα η πιο ιστορική αθλητική διοργάνωση του Αρχιπελάγους να μη διεξαχθεί μόλις για τρίτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, από το 1986 ως σήμερα.

Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ βρήκαν πρόσφορο έδαφος και αποφάσισαν σε συνεννόηση με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ να διοργανώσουν κάτι παρόμοιο. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για ένα Αιγαιπελαγίτικο μίτινγκ, που θα φέρει στο νησί αθλητές και αθλήτριες από όλο το Αιγαίο, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μια ημερίδα (ή και διημερίδα αν εξασφαλιστούν τα χρήματα) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα».

Σε αντίθεση με όσα έγιναν στη Λέσβο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η ανάληψη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, στη Ρόδο οι τοπικοί φορείς συνεργάστηκαν αστραπιαία, εντοπίζοντας πιθανά οφέλη από τη διοργάνωση ανάλογων αγώνων στίβου. Και μπορεί αρχικά, βλέποντας το Δήμο Λέσβου να κωλυσιεργεί, να διεκδίκησαν τους Αιγαιοπελαγίτικους για λογαριασμό τους, τελικώς όμως προτιμήθηκε να πραγματοποιηθεί κάτι παρόμοιο, ώστε να μη χαλάσουν περισσότερο οι ισορροπίες.

Έτσι, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξασφαλίστηκαν οι οικονομικοί πόροι για να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής και διατροφής όλων των συλλόγων εκτός Ρόδου και παράλληλα, γίνονται φιλότιμες προσπάθειες σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων από Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ροδίτες αποδεικνύουν πως χαρακτηρίζονται από ευστροφία, αποτελεσματικότητα και αγάπη για τον αθλητισμό. Ας μην ξεχνάμε πως παλαιότερα, ήταν το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που κατάφερε να φέρει εις πέρας το 2007 την πρωτοποριακή αθλητική διογάνωση "Island Games", στην οποία συμμετείχαν μόνο νησιά από κάθε γωνιά του κόσμου, θυμίζοντας μια μικρή νησιωτική Ολυμπιάδα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey