Τα βρήκαν για τους Αιγαιοπελαγίτικους!

20/05/2016 - 12:18 Τελευταία τροποποίηση στις 20/05/2016 - 13:38

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη προέκυψε χθες, αναφορικά με τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που από το 2014 έχουν ανατεθεί στη Λέσβο, προκειμένου να διεξαχθούν στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής.

Έπειτα από την περσινή αποτυχία πραγματοποίησής τους, λόγω της μη εξεύρεσης των απαραίτητων οικονομικών πόρων, η φετινή χρονιά ευτυχώς για τους ίδιους τους αγώνες δεν θα έχει ανάλογη τύχη. Χθες, βρέθηκε στη Λέσβο ο Τεχνικός Σύμβουλος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, υπεύθυνος για το Αιγαίο, κ. Μάρκος Καλούδης. Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου με τον Πρόεδρο κ. Μάριο Ντουντούλα, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Δεμερτζή, καθώς επίσης τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Στέλιο Μακαρώνη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Απόστολο Πατέστο, συζητώντας για την διοργάνωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στην Καλλονή, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Γιαννέλλη. Σε αυτή παραβρέθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Γαληνός, καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Νίκος Καρασάββας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Μιχάλης Ταμβακέλλης. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ροδίτης.

Από πλευράς δημοτικής αρχής υπήρξε η δέσμευση πως το Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες έως το τέλος Αυγούστου, καθώς το νομικό πρόσωπο θα εκταμιεύσει το απαραίτητο ποσό για την ανακατασκευή του ταρτάν στα σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί φθορές. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", το κονδύλι που υπολογίζεται να δαπανηθεί για να επανέλθει ο ελαστικός τάπητας στην πρότερη εξαιρετική του κατάσταση ανέρχεται στο ποσό των 90.000€. Παράλληλα, εδώ και αρκετό καιρό με εισήγηση της Περιφερειάρχη κ. Χριστιάνας Καλογήρου έχει ληφθεί απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο ώστε η διοργάνωση να επιχορηγηθεί με το ποσό των 20.000€, χρήματα απαραίτητα για τη μεταφορά - διαμονή αθλητών, προπονητών και συνοδών από όλο το Αιγαίο στην Καλλονή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει επιδείξει διάθεση να συνδράμει ως προς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την διεξαγωγή των αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση, η προετοιμασία για τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου μπαίνει στην τελική της ευθεία και πολύ σύντομα θα υπάρξουν και οι οριστικές αποφάσεις, που θα επιτρέψουν στα τεχνικά συνεργεία να ξεκινήσουν τις αναγκαίες εργασίες, ώστε το Στάδιο "Κ. Κεντέρης" να παραδοθεί εντός των πιεσμένων χρονικών πλαισίων και η διεξαγωγή της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης να μην αντιμετωπίσει κανένα άλλο πρόβλημα ή καθυστέρηση.

Credits | Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey