Στα… ύψη ο Λέσβιος Κατράνης!

24/05/2017 - 10:01 Τελευταία τροποποίηση στις 24/05/2017 - 10:19

Είναι μία από τις ιστορίες της κρίσης, που αφήνει εδώ και χρόνια το στίγμα της. Μία από τις πολλές οικογένειες Ελλήνων, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη. Αλλά και ένα μάθημα ζωής, στο οποίο ο αθλητισμός έχει προεξέχοντα ρόλο στην καθημερινότητα ενός παιδιού. Ενός συντοπίτη μας, που βρέθηκε από τη Μυτιλήνη στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, αλλά παρέμεινε κοντά στο στίβο και βλέπει το τελευταίο διάστημα τους κόπους του να αποδίδουν.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κατράνη, που σε ηλικία μόλις 15 ετών, πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο άλμα εις ύψος, ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις του στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης. Μέλος της FVB Stuttgart εδώ και δύο χρόνια, από τότε που εγκαταστάθηκε στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά του. Ένα παιδί, που είχε λάβει όμως τις βάσεις στον κλασικό αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, μέσα από τις προπονήσεις του στην Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, με την οποία είχε αρκετές διακρίσεις ως παμπαίδας Β’. Στην ομάδα της Λέσβου ανήκε από το 1999 έως το 2015, όπως και η δίδυμη αδερφή του, Μαρία. Και οι δυο τους είχαν βγάλει το πρώτο τους δελτίο στο σύλλογο των επιτυχιών, που μετρά σπουδαίες διακρίσεις στις αναπτυξιακές ηλικίες και συμμετοχές αθλητών του με τις εθνικές ομάδες σε σπουδαίους διεθνείς αγώνες.

Και τα δύο αδέρφια μοιράζονται την ίδια αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό

Σαρώνει στη Γερμανία

Σήμερα, ο Παναγιώτης Κατράνης αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αθλητών στην κατηγορία του στο άλμα εις ύψος, με διακρίσεις στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης. Η σκληρή δουλειά και οι ποιοτικές προπονήσεις τον έχουν βελτιώσει αισθητά και αφήνει υποσχέσεις για μεγάλες επιδόσεις στο προσεχές μέλλον.

Στη Μυτιλήνη διατηρεί πολλούς φίλους, που χαίρονται με την αθλητική του εξέλιξη και καμαρώνουν για εκείνον και τα σπουδαία του άλματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος, περνώντας με επιτυχία το 1,76μ και πλέον οι στόχοι του δεν έχουν ταβάνι. Ο νεαρός αθλητής από τη Λέσβο συμμετέχει κανονικά στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γερμανίας με το σύλλογό της Στουτγάρδης, ωστόσο δεν αποκλείεται να τον δούμε τους επόμενους μήνες και στα μέρη μας…

Γίνονται ενέργειες

Οι άνθρωποι της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, στην οποία ανήκει στην Ελλάδα, κάνουν μεγάλες προσπάθειες να καταφέρουν τον… επαναπατρισμό του για λίγες ημέρες στη χώρα μας, εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, ώστε να λάβει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας παμπαίδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, μέσα Ιουλίου. Εάν συμβεί αυτό, ο Παναγιώτης Κατράνης θα είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα φαβορί για ένα μετάλλιο και σίγουρα μια τέτοια προοπτική στην αγωνιστική του επιστροφή στην Ελλάδα, θα αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ, από κάθε άποψη, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey