Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο

04/08/2017 - 18:03

Από σήμερα και έως τις 13 Αυγούστου η καρδιά του στίβου χτυπάει στο Λονδίνο, εκεί όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών -γυναικών. Η Ελλάδα συμμετέχει στο κορυφαίο ραντεβού του κλασικού αθλητισμού αυτό το καλοκαίρι με 20 αθλητές και αθλήτριες, έχοντας μια δυνατή αποστολή που στοχεύει υψηλά.

Τελικώς, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε όλη τη σεζόν του ανοικτού στίβου, η Γρηγορία Κεραμιδά δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη διοργάνωση. Η σπρίντερ από την Καλλονή τα πήγε περίφημα, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ διαδοχικές φορές τόσο στα 100μ όσο και στα 200μ, επιστρέφοντας δυναμικά στην κορυφή της Ελλάδας. Όμως το όριο πρόκρισης δεν ήρθε και η μοναδική ελπίδα για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν οι λεγόμενες "wild cards" της IAAF.

Σε μια διαδικασία αδιευκρίνιστη για τα κριτήρια επιλογής των αθλητών και αθλητριών που καλούνται να συμπληρώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνισμα, η Κεραμιδά έμεινε εκτός λίστας, παρότι βρισκόταν μέσα στην κορυφαία 8άδα των αθλητριών που δεν είχαν εξασφαλίσει το όριο. Η IAAF προτίμησε να επιλέξει την Αυστραλή Riley Day (23.26), με τη Γρηγορία Κεραμιδά να μένει εκτός διοργάνωσης αν και είχε καλύτερη φετινή επίδοση (23.25) κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. 

Σε κάθε περίπτωση, η πρωταθλήτρια από τη Λέσβο αξίζει πολλά συγχαρητήρια για τη συνολική της παρουσία από το ξεκίνημα της χρονιάς και σίγουρα θα έχει την ευκαιρία, εφόσον συνεχίσει το ίδιο δυναμικά, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε κάποια άλλη μεγάλη διοργάνωση. Εξάλλου, το αξίζει...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey