Απόλυτη επιτυχία και για το 2ο Lesvos Trail

04/10/2017 - 16:21 Τελευταία τροποποίηση στις 12/02/2018 - 12:29

Ο φθινοπωρινός καιρός σε ολόκληρη τη Λέσβο δεν πτόησε τους αθλητές, που συμμετείχαν στο 2ο Lesvos Trail, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Μόλυβο!

Η γιορτή του αθλητισμού και της φύσης ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου. Δεκάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στον αγώνα Molyvos Night Running, τρέχοντας μέσα από τα γραφικά σοκάκια του οικισμού, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, κατά τον τερματισμό τους.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε ο βασικός αγώνας των 40 χιλιομέτρων, ο οποίος κατέληξε... ακόμα πιο απαιτητικός, απ' ότι περίμεναν οι συμμετέχοντες αθλητές! Οι καιρικές συνθήκες στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης και το χιονόνερο, ανάγκασαν τους διοργανωτές να αλλάξουν τη διαδρομή, για την ασφάλεια των αθλητών. Έτσι οι συμμετέχοντες, αφού έφθαναν στον ενδιάμεσο σταθμό της Βίγλας, επέστρεφαν από την ίδια διαδρομή ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό πρακτικά σήμαινε αύξηση της συνολικής απόστασης, που έπρεπε να διανύσουν, άλλα και του συνολικού βαθμού δυσκολίας, λόγω της αλλαγής φοράς της σήμανσης! Ωστόσο, όλοι τους απέδειξαν την αξία τους, τερματίζοντας εντός χρόνου και ανταποκρινόμενοι στη μεγάλη πρόκληση του αγώνα.

Λίγες ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα των 40 χιλιομέτρων, ξεκίνησε και ο αγώνας Lesvos Running των 18 χιλιομέτρων, με αντίστοιχες δυσκολίες ως προς τις καιρικές συνθήκες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο ακόμη διαδρομές. Το αλσύλλιο του Μολύβου γέμισε με τον ενθουσιασμό των παιδιών, που συμμετείχαν στους αγώνες Lesvos Kids, άλλα και των δεκάδων συμμετεχόντων του αγώνα δυναμικού βάδην Lesvos Walk.

Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μικρό υπαίθριο πάρτι λήξης με μουσική και φαγητό στο αλσύλλιο του Μολύβου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και το 3ο Lesvos Trail!

Τα αποτελέσματα των αγώνων και αναλυτικά οι 3 πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:

LESVOS TRAIL 40km
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Ιατρουδέλλης Χαράλαμπος 4:30
2ος Ταρανής Δημήτρης 4:56
3ος Μανιάτης Γιάννης 5:07


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Λαλιώτη Γεωργία 6:02

LESVOS TRAIL 18km
1ος Χατζηβασιλείου Χριστόφορος 2:18
2ος Πλιάκας Αλέξανδρος 2:30
3ος Σπαθάρης Βαγγέλης 2:41

MOLYVOS NIGHT RUNNING
1ος Richard Leal 0:31.06
2ος Κέλμαλης Αλέξανδρος 0:31.34
3ος Πλωμαρίτης Νίκος 0:32.18

Επίσης βραβεύτηκε η πρώτη γυναίκα του Molyvos Night Running, Beitske Kooistra, που τερμάτισε στη 18η θέση σε χρόνο 0:42.29, αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής, MichaeI Kaune, που ολοκλήρωσε στην 11η θέση σε χρόνο 0:38.08

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey