Γιόρτασε 30 χρόνια ο ΓΑΣ Ολυμπιάς Μηθύμνης

16/01/2018 - 14:16 Τελευταία τροποποίηση στις 16/01/2018 - 14:45

Ο κεντρικός δρόμος και το σχολείο της Μήθυμνας γέμισαν την Κυριακή από μικρούς και μεγάλους, που στο πνεύμα της ανταγωνιστικότητας και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» έτρεξαν, έπαιξαν, γέλασαν, κέρδισαν και γιόρτασαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου Γ.Α.Σ. Ολυμπιάς, με αγώνες δρόμου και μπάσκετ, μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών και του συλλόγου, απονομές και βραβεύσεις.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι συμμετοχές των αθλητών ήταν πολλές, όπως πολλά ήταν και τα δρομικά αγωνίσματα: 600μ για μαθητές Δημοτικού, 3.000μ βάδην για ενεργούς αλλά και βετεράνους αθλητές, 2.000μ για μαθητές γυμνασίου, 3.000μ για μαθητές λυκείου και 6.000μ ανδρών και γυναικών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Κατσαρού, η οποία ευχαρίστησε όλους τους αθλητές, τους ιδρυτές, τα μέλη του νέου ΔΣ αλλά και όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν έως και σήμερα τον σύλλογο. Επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος αγώνας είναι εκείνος που γίνεται για τα παιδιά της περιοχής. Γιατί ο αθλητισμός είναι παιδεία και προνόμιο όλων των παιδιών, παροτρύνοντας τους αρμόδιους να περάσουν από τα λόγια στην πράξη και να γίνει επιτέλους το γήπεδο Μήθυμνας κατάλληλο για τους αθλητές στίβου και ποδοσφαίρου.

Μετά το τέλος των αγώνων δρόμου, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και ακολούθησαν οι βραβεύσεις παλιών και νέων αθλητών, πρωταθλητών του συλλόγου, αθλητών άλλων συλλόγων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν προσθέσει το δικό τους λιθαράκι στο λεσβιακό αθλητισμό, φορέων, χορηγών και ανθρώπων που έχουν σταθεί στο πλευρό της Ολυμπιάδας όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης στους ιδρυτές της κ.κ. Βαγγέλη Ζορμπά, Βασίλη Τιτιρέκη, καθώς και το 1ο Δ.Σ. του συλλόγου.

Ακολούθησαν αγώνες μπάσκετ, ο πρώτος μεταξύ των ακαδημιών της Ολυμπιάδας και του Αρισβαίου Καλλονής, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση με πολλούς αθλητές. Έπειτα, διεξήχθη αγώνας μεταξύ της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας του 2003 και της ομάδας του 2017, ενώ στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε αγώνας παλαίμαχων αθλητών μπάσκετ και της ομάδας του 2017.

Οι συμμετοχές των αθλητών ήταν πάρα πολλές, όπως και του κόσμου, παλιών αθλητών και νέων φιλάθλων. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφεριάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Μιχάλης Ταμβακέλλης, ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας κ. Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας κ. Αθανάσιος Ανδριώτης, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας κ. Νίκος Μόλβαλης, οι πρώην δήμαρχοι Μήθυμνας κ.κ. Δ. Βατής, Ελ. Βογιατζής και Στ. Καραντώνης, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γ. Βατής, ο Πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου κ. Δημήτρης Κουκουνιάς, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Παναγιώτης Δεμερτζής, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Στέλιος Μακαρώνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Λέσβου κ. Καρακωνσταντής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης κ. Ελένη Μαριγλή και ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Αρίων Μήθυμνας κ. Νίκος Σαπουνάς.

Σε ανακοίνωσή τους η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΓΑΣ Ολυμπιάς Μηθύμνης ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, τον ΣΕΔΚΑΛ, τους Κριτές Λέσβου, το Χαμόγελο του Παιδιού και την ΕΟΔ. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και τους φωτογράφους για το πλούσιο υλικό τους (Eleonora Pouwels, Δημήτρης Μουρατίδης, Νίκος Παλαιολόγου, Ervis Zika, Αφροδίτη Βατή). Χωρίς την πολύτιμη συμβολή όλων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τόσο επιτυχία η εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες να επικεντρωθούν όλοι στη λύση για την ανακατασκευή του γηπέδου στη Μήθυμνα, που είναι επιτακτική ανάγκη για όλα τα ενεργά σωματεία, όχι μόνο της Μήθυμνας αλλά και όλου του βορείου τμήματος του νησιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey