Γρ. Κοντός: «Στόχος το όριο για το Πανευρωπαϊκό»

20/03/2018 - 16:13 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2018 - 16:22

Η Μέλπω Μπαράκη στοχεύει αρκετά ψηλά φέτος, με βάση τα όσα έδειξε στον πρώτο της φετινό αγώνα στο Κύπελλο Ρίψεων και όπως σημειώνει στο «SL» ο προπονητής της Γρηγόρης Κοντός «έχει όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει».

Μιλώντας για την παρουσία της αθλήτριας στη Θεσσαλονίκη, ο ομοσπονδιακός προπονητής επεσήμανε: «Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για όλους μας. Η Μπαράκη πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, ήταν σταθερότατη στις ρίψεις της και το πιο σημαντικό επέστρεψε αρκετά δυναμικά μετά τον τραυματισμό της, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αρκετά σοβαρός, έχοντας αποφύγει τελευταία στιγμή το χειρουργείο».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να βελτιώσει η πρωταθλήτριά μας ώστε να κυνηγήσει το όριο πρόκρισής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που θα διεξαχθεί φέτος στο Γκιορ της Ουγγαρίας (5-8/7), ο Γρηγόρης Κοντός τόνισε: «Υπάρχουν κάποια μικρά τεχνικά λάθη, πάνω στα οποία δουλεύουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα διορθωθούν και θα έχουμε υψηλότερες επιδόσεις. Το όριο για το Ευρωπαϊκό είναι 50,40μ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το καταφέρει. Είμαι αρκετά αισιόδοξος γιατί η Μέλπω είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στα εργομετρικά τεστ. Αυτό μας κάνει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, αρκεί να υπάρχει συγκέντρωση στο στόχο και ανεμπόδιστη προετοιμασία».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ η Όλγα Φιάσκα στο βάδην, ενώ μεγάλες πιθανότητες να δηλώσει παρούσα στην κορυφαία αυτή διοργάνωση έχει και η Μαντώ Ανθούσα, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις δικές της αγωνιστικές υποχρεώσεις στα 800μ και τα 1.500μ. 

«Υπάρχει συνεννόηση, αλλά αργήσαμε»

Το θέμα των προπονήσεων αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για να έρθουν επιτυχίες και ο Γρηγόρης Κοντός ξεκαθαρίζει: «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Οργανισμού, τον κ. Αλεξίου. Ακούει τους προβληματισμούς μας, κατανοεί τις ανάγκες του στίβου και προσπαθεί να δίνει λύσεις. Ωστόσο, αυτό δεν διαγράφει το γεγονός πως αργήσαμε να μπούμε στο Στάδιο για τις ρίψεις. Ξεκινήσαμε μόλις τον Γενάρη, όμως σε άλλες περιοχές τα παιδιά προπονούνται από τον Σεπτέμβρη. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο ετοιμότητας που θα θέλαμε».

Φωτογραφία | kalloninews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey