Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

21/03/2018 - 11:52

Η Λέσβος έχει σχολή στον ακοντισμό και δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν σημείωσε μεγάλες επιτυχίες η Αγγελική Τσιολακούδη (63,14μ), ενώ υπήρξαν και άλλοι αθλητές με σημαντικές επιδόσεις όπως οι Γιώργος Αγιασώτης (70,00μ), Γιώργος Πάνου (64,47μ), Πηνελόπη Πετρέλλη (54,00μ), Βαρβάρα Ζώχου (52,84μ).

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η περίπτωση της Τσιολακούδη μοιάζει αρκετά με τη σημερινή κατάσταση στον ακοντισμό. Η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια, που αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας, είχε να αντιμετωπίσει ως αντίπαλο δέος τη Μιρέλα Μανιάνι. Με κυριότερες διεθνείς διακρίσεις της τα τρία μετάλλια που κατέκτησε σε Μεσογειακούς, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο «Μπρούνο Τζάουλι» το 2004, μια 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2002, αλλά και δύο 8ες θέσεις στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2001 και 2005, η Τσιολακούδη βρισκόταν σχεδόν πάντα στη σκιά της Μανιάνι. Πάλευε όμως με πείσμα και κατάφερνε να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όποια μεγάλη διοργάνωση κι αν εκπροσώπησε το εθνόσημο.

Μέλπω Μπαράκη

Στις μέρες μας, μια από τις ελπιδοφόρες παρουσίες της Λέσβου στον ακοντισμό είναι η Μέλπω Μπαράκη, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια θέση στην εθνική ομάδα στο προσεχές μέλλον. Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα σε Αλκαίο και Φιλαθλητικό, έχει μπροστά της την Ελίνα Τζένγκο του Κένταυρου Καλλικράτειας, η οποία κέρδισε ως κορασίδα στο Κύπελλο Ρίψεων με 52,10μ, επίδοση που της εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ της Ουγγαρίας.

Ελίνα Τζένγκο

Πού ακριβώς θα βγάλει η μεταξύ τους «μάχη» είναι άγνωστο, αλλά θεωρείται βέβαιο από όσους γνωρίζουν καλά το χώρο, πως υπάρχει περίσσιο ταλέντο για να αναδείξει ο ελληνικός ακοντισμός μεγάλες πρωταθλήτριες στο μέλλον και σίγουρα η Μέλπω Μπαράκη μπορεί να είναι μία από αυτές. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει αναδειχθεί ήδη πρωταθλήτρια Ελλάδας στις παγκορασίδες το 2016 και έχει όλο το μέλλον μπροστά της να επαναλάβει ανάλογες επιτυχίες, αρκεί να έχει την υγεία της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey