Φόρος τιμής στον "Σαμ" και νίκη της Λήμνου

26/02/2013 - 13:13 Τελευταία τροποποίηση στις 26/02/2013 - 13:36

Limnos_andres_2012_13_syzygos_gios_SamaraΟ αθλητισμός τα πάντα γιατρεύει και είναι το καλύτερο βάλσαμο για την ψυχή και το σώμα. Πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την απουσία του Νίκου Σαμαρά και όλοι στη Λήμνο αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη μεγάλη απώλεια. Το μικρό αλλά «ζεστό» και φιλόξενο γυμναστήριο του νησιού δεν είναι πια άδειο. Ο Νίκος Σαμαράς θα έχει πάντα παρέα τους αγαπημένους του φίλους, τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων που ίδρυσε και ονειρεύτηκε να δει ψηλά.

Δεκάδες κάτοικοι του νησιού δημιούργησαν το αδιαχώρητο από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τους κρίσιμους αγώνες βόλεϊ με τον ΑΟ Μυτιλήνης για τα τοπικά πρωταθλήματα που θα κρίνουν πολλά για την άνοδο. Για περισσότερο από έξι ώρες ο φίλαθλος κόσμος έζησε μοναδικές στιγμές και τίμησε το αθλητικό έργο του Σαμαρά. Ήταν οι πρώτοι αγώνες των ομάδων του Λήμνος Sports Club χωρίς το Νίκο Σαμαρά στον πάγκο.

Μεταξύ του αγώνα των γυναικών και των ανδρών αναρτήρθηκε η φανέλα του «θρύλου» με το «Νο 9» ενώ οι αθλητές της ανδρικής ομάδας φόρεσαν τις γνήσιες φανέλες του Νίκου Σαμαρά από τις ομάδες που είχε περάσει, τις Εθνικές ομάδες, την Ορεστιάδα, τον Παναθηναϊκό, τον ΟΠΕ Ρεθύμνου, την ΑΕΚ, την Φενερμπαχτσέ, τον Ηρακλή κ.α. Δυναμική παρουσία είναι το κλαμπ των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λήμνο που ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «το ταξίδι άρχισε, το όνειρο δεν σταματά Νίκο Σαμαρά».

Ο κόσμος της Λήμνου συγκινημένος και ακόμα συγκλονισμένος από την απώλεια του Σαμαρά έσπευσε για να τιμήσει το έργο του και να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της συζύγου του Έλενας Δούκα που συγκινημένη στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για την συγκινητική ανταπόκριση αλλά και για την βοήθεια που έχει προσφέρει προκειμένου να σταθεί στα πόδια του ο σύλλογος. «Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και όσους είναι κοντά μας. Ευχαριστώ και καλοσωρίζω τους αδελφούς Ναλπάντη που ήρθαν για να μας βοηθήσουν. Ο Νίκος είναι δίπλα μας. Είναι χαρούμενος που βλέπει το γήπεδο γεμάτο και τις ομάδες του δυνατές και έτοιμες να αγωνιστούν», είπε η Έλενα Δούκα.

limnos_pano_samΤις στιγμές συγκίνησης λίγη ώρα αργότερα διαδέχτηκαν τα πανηγύρια για τη διπλή νίκη επί του ΑΟ Μυτιλήνης, ενώ ο τυμπανιστής του συλλόγου έδινε το ρυθμό για τους πανηγυρισμούς με τον 5χρονο Στράτο, υιό του Νίκου Σαμαρά εμφανώς χαρούμενο.

Στο τέλος μάλιστα, φωτογραφήθηκε μαζί με τη μητέρα του και τις ομάδες που αγωνίστηκαν . Ηταν μια συγκλονιστική μέρα που θα μείνει αξέχαστη όπως και η μνήμη του μεγάλου «Σαμ», ο οποίος άφησε στο νησί της Λήμνου μια μεγάλη κληρονομιά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Λήμνος Sports Club με τον Μυτιληνιό Σάββα Περτσέλη στη σύνθεσή της, νίκησε τον ΑΟ Μυτιλήνης με 3-0 σετ (25-23, 25-19, 25-15), έχοντας με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κώστα Ναλπάντη και Σωτήρη Μελλά, ο οποίος είναι πλέον και ο προπονητής της ομάδας.

ΛΗΜΝΟΣ SPORTS CLUB: Ναλπάντης Κώστας, Ναλπάντης Κώστας, Φωτιάδης, Δημητριάδης, Τερνιώτης, Δεληγιάννης, Μελλάς, Αλεξάκης, Περτσέλης, Παρασχάκης, Χλαπάτσος

ΑΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Κυριάκου, Κατσακούλης, Βλάχος, Μπούρους Νίκος, Μυρογιάννης, Ευσταθίου, Βασιλέλης, Βακάλης, Παπασταύρου, Μπούρους Στυλιανός, Μπούρους Πέτρος

(Ρεπορτάζ: Kώστας Σινάνης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey