×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 988

Ότι πιο κοντινό ομάδας που εκπαιδεύεται στον πρωταθλητισμό

By Οκτωβρίου 03, 2016

Φεύγεις από το γήπεδο με την Παναχαϊκή και βλέπεις τη συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που βρέθηκαν στις κερκίδες, κατσουφιασμένους, απογοητευμένους έως και… εξοργισμένους. 0-0 ήταν το αποτέλεσμα. Φεύγεις και μετά το τελευταίο σφύριγμα με τον Παναρκαδικό (2-2) και ξανά τα ίδια. Ο Αιολικός είναι στο -9 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Βάρδας(!) και στο -7 από την Παναχαϊκή. Το πρωτάθλημα (που δεν το έταξε βέβαια κανείς φέτος), φαίνεται ήδη χαμένο λες και σιχτιρίζεις που έχασες ξανά από τις «Βάρδες» (πρώτες είναι) και δεν κέρδισες ποτέ τα «καζίνα».

Είναι όμως έτσι;

Για να μην παρεξηγούμαστε, ουδέποτε από το «SL» δεν διαβάσατε ή καταλάβατε από τα γραφόμενά μας, πως το πρωτάθλημα (η κατάκτηση βεβαίως) ήταν και είναι εκείνο που μπορεί να κρίνει ως επιτυχημένη μια χρονιά. Κάποτε το είχε πει ο Παναγόπουλος και πέσανε να τον φάνε, ότι δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ λέμε εμείς στοιχειώδης οργάνωση και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για να διευκολυνθεί το πρότζεκτ μιας χρονιάς πρωταθλητισμού. Για εμάς λοιπόν, επιτυχημένη χρονιά, ήταν και είναι η χρονιά εκείνη που θα παρακολουθούσαμε μία ομάδα που θα μας άρεσε και μία ομάδα που θα μας άφηνε την εντύπωση πως δουλεύει και τα δίνει όλα, χάνει κερδίζει.

Αυτό που βλέπει τώρα κανείς φέτος, ανεξάρτητα του αν ο πίνακας γράφει τρεις βαθμούς σε τέσσερα ματς, είναι πρόοδος. Γιατί; Καταρχήν γιατί είδαμε ήδη δύο ματς στη φυσική έδρα της ομάδας με κάτι λιγότερο από 1500 φιλάθλους να περνούν το κατώφλι του Ταρλά τις τελευταίες Κυριακές. Κατά δεύτερο γιατί η ομάδα δουλεύει σε δικό της προπονητικό και κάνει χρήση και άλλων γηπέδων (πλαστικών), χωρίς να τρέχει ο Στέλιος την τελευταία στιγμή να «συναντήσει» τα ωράρια του δήμου. Κυρίως όμως, γιατί για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βλέπουμε να αγωνίζεται σε αυτόν, μία κανονική ομάδα. Και επιμένω στο «κανονική» κι ας έχουμε παρεξηγήσεις σε αυτό. Ο προπέρσινος Αιολικός και πολύ περισσότερο ο περσινός, δεν ήταν «κανονικές» ομάδες. Ήταν ομάδες στημένες στο γόνατο και ήταν ομάδες με προβληματικούς ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, αλλά και ανεπαρκείς (και προβληματικούς ξανά) παίκτες. Ο Αιολικός που είδαμε στην επιστροφή του στην Γ΄ Εθνική, ήταν ομάδα που έδειχνε άρρωστη σε όλα της τα επίπεδα. Ήταν ομάδα που σε έπαιρνε ο ύπνος εύκολα ακόμα κι αν κέρδιζε με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτή που θεωρητικά θα κερδίζει φέτος. Για ποιο πρωτάθλημα συζητούσαμε άραγε;

Επιστρέφουμε λοιπόν στο σήμερα και διαπιστώνουμε:

Το 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στον Παναρκαδικό, είναι ότι πιο κοντινό έχει παρουσιάσει ο Αιολικός σε ομάδα που εκπαιδεύεται για πρωταθλητισμό. Το πεντάλεπτο μεταξύ 50΄ και 55΄λεπτού, ήταν η επιβεβαίωση πως ο Αιολικός είναι σε διαδικασία… εκπαίδευσης, γιατί αυτό έπρεπε να κάνει τρία χρόνια τώρα και όχι μόλις δύο μήνες. Η αντίδραση δε, μετά το σοκ του 1-2 με (τουλάχιστον) την ισοφάριση, είναι ξανά ομάδας που αντέχει να σηκώσει (ξανά τουλάχιστον) τη φανέλα που φοράει. Ως εκ τούτου λοιπόν, όταν ξαναπάτε οι κατσουφιασμένοι στο γήπεδο, συνειδητοποιήστε πως αυτό το 25λεπτο και την ισοφάριση (έστω), τα έκαναν παίκτες όπως ο Μπουρούς, ο Ευσταθίου, ο Χρήστου, ο Κεσίδης, ο Κρητικός, ο Αμπραχαμιάν και ο Ραζάκ. Παίκτες δηλαδή που για πρώτη φορά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα με φανέλα, με τρελές απαιτήσεις και πίεση… Ολυμπιακού και παίκτες που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν με γιούχα και γκρίνια από τον ίδιο τους τον κόσμο. Καταλάβετε ότι χτίζεται μία ομάδα και θέλει στήριξη τώρα, που δεν έχει τα αποτελέσματα που δικαιούται (ομολογουμένως) βάσει της απόδοσής της.

Θέλετε λίγα ακόμα;

Οι παίκτες που παίζουν φέτος και μαζεύονται κάθε μέρα στην Αγία Μαρίνα ή στη Μόρια, είναι φίλοι μεταξύ τους. Ναι! Σκάνε όλοι μαζί όταν… δεν και θα ξεσκάσουν πάλι όλοι μαζί όταν θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Να πούμε και για τον προπονητή; Για κάποιο λόγο πολλοί κρίνουν την αξία του Πέτρου Μίχου σαν τεχνικό, σε (άδικη) συνάρτηση με την πρότερη ποδοσφαιρική του αξία. Το λοιπόν, ο Μίχος δεν γνωρίζουμε το αν θα φτάσει σε σημείο να κοουτσάρει πάγκους ομάδων του επιπέδου του ονόματός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος (που έχει αμέτρητα παραπάνω παραστάσεις από όλους εμάς στον Ταρλά) που δουλεύει. Και ο Αιολικός του, είναι μία δουλεμένη ομάδα, με (αρχές), αρχή, μέση και τέλος. Είναι μεταξύ των παραπάνω - ας μου επιτραπεί- και ο μόνος «κανονικός» προπονητής που πέρασε από τον Αιολικό τα τελευταία τρία χρόνια. Ψάχνεται, έχει το σχέδιό του, τις ιδέες του και δίπλα του, παιδιά όπως ο Μπουρούς που τον πιστεύει πολύ και θέλει στήριξη, μπορεί να κάνουν αυτό το πέταγμα που ακόμα δεν έχουν κάνει. Αξίζει και εκείνος λοιπόν, όπως και η ομάδα που έχει στηθεί φέτος πιο ορθολογικά από ποτέ, την στήριξη και όχι την βιαστική καταδίκη. Ας αφήσουμε αυτό το υγιές σύνολο που μας ήρθε φέτος, να πορευτεί, τιθασεύοντας τη διαχρονική «αρρώστια» ημών (δημοσιογράφων) και υμών (διοικητικών, οπαδών και φιλάθλων) που πασχίζουμε θαρρείς να πρωταγωνιστήσουμε εμείς, έναντι των πραγματικών πρωταγωνιστών. Από την πολύ αγάπη κάποιοι, από τον προβληματικό χαρακτήρα κάποιοι άλλοι.

Υγ 1: Ζητήθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τον γνωστό μας Χατζόπουλο του Παναρκαδικού να συγκρίνει τον φετινό με τον περσινό Αιολικό. Απάντησε: «Πέρυσι είχε μία ομάδα με μεγάλα ονόματα, φέτος έχει καλύτερη ομάδα». Τα είπε όλα.

Υγ 2: Δεν γνωρίζουμε αν ενσωματωθεί ο Παληγεώργος στην ομάδα, το αν θα αλλάξει το σύστημα και θα οπισθοχωρήσει ο Κεσίδης στα στόπερ, αλλά σε ματς που ψάχνεις γκολ, μπαίνει και αντί του Σπύρου Μίχου. Όχι μόνο του Κεσίδη. Αυτό το λέμε για να αποφύγουμε «ενδοοικογενειακές» παραφιλολογίες που πάνε να αρχίσουν.

Υγ 3: Τη διαπίστευση τη δίνεις όχι μόνο για να αποφύγεις τους «τζαμπατζήδες» αυτοαποκαλούμενους «δημοσιογράφους», τους συγγενείς και τα ξαδέρφια τους. Τη δίνεις (ή δεν τη δίνεις) κυρίως για να προστατεύσεις το προϊόν σου και τους εργαζομένους σου από τη συναναστροφή τους με κάθε απίθανο.

Υγ 4: Τη λες και συνέχεια του Υγ 3.Αν πας σε μία συνέντευξη Τύπου, συμβαίνει καμιά φορά και να μην έχεις να ρωτήσεις κάτι αφού πιθανά να έχεις καλυφθεί. Μη ρωτάς λοιπόν για να ρωτάς, μη μιλάς στον ενικό και συγνώμη κιόλας, δεν έχεις να μας πεις και κάτι!

Υγ 5: Ο Πανελευσινιακός στον πρώτο γύρο πρόπερσι, ήταν πεμπτοέκτος σταθερά. Η Σπάρτη συνειδητοποιήσαμε ότι το παίρνει πέρυσι, στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey