×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 988

Είναι Αιολικός ρε σεις. Ήμαρτον!

By Οκτωβρίου 10, 2016

Εάν ο Γιάννης Μανούσος -που αποτελεί κορυφαίο κεφάλαιο της ιστορίας του Αιολικού- ίσως έχει ξεχάσει τις ιδιαιτερότητες αυτής της ομάδας που υπηρέτησε με πάθος, ή ενδεχομένως μέσα στην τελευταία πολυτάραχη πενταετία για το λεσβιακό ποδόσφαιρο, την «συγχώνευσε» στο μυαλό του με την Καλλονή, τούτο είναι πρόβλημα.

Εάν ο Γιάννης Μανούσος τώρα, που ανέλαβε έως και λίγο με το… ζόρι την προεδρία του Αιολικού το περασμένο καλοκαίρι, για να «κλειδώσει» και η περιβόητη χορηγία Καραβατάκη, σήμερα αποφάσισε ότι είναι πανίσχυρος για να λειτουργεί σαν «καπεταναίος», δίνοντας λογαριασμό για ότι αφορά στην ομάδα μόνο στον… εαυτό του, αυτό είναι επίσης πρόβλημα.

Το εάν ο Αιολικός τώρα, ακόμα και στην πιο… «εκδημοκρατισμένη» ας πούμε εκδοχή λειτουργίας του Δ.Σ. του των τελευταίων ετών, έχει καταλήξει να είναι όμηρος της αναποφασιστικότητας των μελών του και της υπερπροσπάθειας διατήρησης… ισορροπιών μεταξύ των ιδιοτροπιών των χορηγών του, είναι καταστροφικό. Για την ακρίβεια είναι πολύ χειρότερο από την πρόσφατη εποχή, όπου ο Αιολικός λειτουργούσε (ξανά) «προεδρικά», με τον Σταύρο Γριπιώτη στον θώκο και το «SL» ομοίως στηλίτευε αυτή την όλη λειτουργία. Αν και εδώ υπήρχε μία βασική διαφορά: ο Σταύρος Γριπιώτης υπήρξε πρόεδρος ως βασικός χρηματοδότης της ομάδας και είχε de facto το δικαίωμα να παρεμβαίνει ακόμα και άκομψα.

Τώρα τι έχουμε στον Αιολικό;

Έχουμε μία ομάδα με ένα Δ.Σ. με πολύ πιο εμπεδωμένη τη διάθεση συνεργασίας και συζήτησης για τα θέματα της ομάδας. Φτάνοντας ως το αντίθετο άκρο. Αφού μέχρι… χτες διαχειριζόταν δημοσίως στο facebook (!) εσωτερικά προβλήματα που είχαν να κάνουν με το αν καλώς ή κακώς το πούλμαν δεν περισυνέλλεξε δύο φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή εκτός έδρας, το αν καλώς ή κακώς όρισε διαφορετικές τιμές εισιτηρίων στις θύρες του Ταρλά, το αν καλώς ή κακώς θα έβαζε προσφυγόπουλα να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας και κυρίως, το πόσο πολύ ή λίγο ξενυχτούν οι ποδοσφαιριστές της. Καμία προσπάθεια ελέγχου, έστω και των μικροζητημάτων που πάντοτε θα υπάρχουν αλλά θα πρέπει να μένουν στην «οικογένεια». Και καμία συναίσθηση εκ μέρους του Δ.Σ., του πόσο εκτεθειμένη βγαίνει η ομάδα προς τα έξω. Αποκορύφωμα ήταν η δημόσια συζήτηση (στο αγαπημένο facebook) για τους λόγους που Καδής και Σαμπάνης δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα, μέχρι και… διαφωνίες (πάντα δημόσια) μεταξύ των ιδίων των παικτών και ανθρώπων της ομάδας!

Και πάμε τώρα στο εξής κουφό!

Η παραίτηση Μίχου αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα στην Αμαλιάδα, έμεινε γραμμένη… στο χιόνι. Τσιμουδιά από κανέναν για πάνω από ένα 24ωρο! Ο Μίχος τρελάθηκε ξαφνικά (σ.σ. συγνώμη αυτό καταλαβαίνουμε από τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις) και μόλις κέρδισε το πρώτο του ματς, είπε να φύγει. Ο «μεσημεριανάδικος» Αιολικός που βγάζει προς τα έξω μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φοράει ο Αζίζ και γιατί τον «χτυπάει», δεν βγάζει τώρα ούτε ειδησάριο για τα καφενεία, τα φόρουμς και τους κάθε λογής ρεπόρτερς για τους λόγους παραίτησης του προπονητή του! Και ο Βαγγέλης Παπαντώνης απορεί, με αυτά που ακούει ως «θέσεις διοίκησης» για το αν είναι καλά, ή κάνει ρεπορτάζ σε άλλο πλανήτη.

Το αγαπημένο facebook όμως, λέει (πάλι) πολλά.

Οι συμπαθείς Γιώργος Καπταγιάννης και Χρήστος Μουτζούρης, παρά το ότι ήταν εκτός αποστολής για το ματς της ημιεπαγγελματικής κατηγορίας με την Αμαλιάδα, έκαναν εισιτήρια για να παρευρεθούν στο πάρτυ του χορηγού της ομάδας Καραβατάκη. «Check in», χαμός και φωτό από ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της ημέρας για τον Αιολικό (;). Την ίδια ώρα μαθαίνουμε από το καράβι της επιστροφής των νικητών του Αστέρα, πως ένας ακόμη παίκτης κατέβηκε με εντολή χορηγού (σ.σ. η διοίκηση εδώ απλά προεδρεύει μάλλον) για να παρευρεθεί και εκείνος στο πάρτυ, ενώ ένας άλλος ποδοσφαιριστής ενέδωσε στο «κράξιμο» των συμπαικτών του και παρέμεινε στην καμπίνα του. Ναι, αυτός ο Αιολικός που έχει στήσει… big brother στα Marush και στα Monkey για να τσακώσει τους παίκτες που πίνουν σφηνάκια και τιμωρεί (βλέπε Καδή) παίκτες που κυκλοφόρησαν μετά τις 12 στην προκυμαία, τώρα θεωρεί (;) νορμάλ να πηγαίνουν παίκτες σε πάρτυ και των Αθηνών. Και αυτός ο Αιολικός που μία εβδομάδα πριν μας έκανε να συνηγορήσουμε πως βγάζει υγεία στα αποδυτήριά του, ξαφνικά είναι χειρότερα από ποτέ.

Γιατί άραγε ρε αδέλφια παραιτήθηκε ο Μίχος τελικά;

Μήπως επειδή οι χορηγοί του παραβίασαν τα αποδυτήρια; Μήπως επειδή την Τρίτη στην προπόνηση, θα δίνει οδηγίες σε παίκτες «των χορηγών», «του προέδρου», «του αντιπροέδρου» του «κόσμου» και δεν ξέρουμε και ποιανού άλλου; Μήπως επειδή ότι καλό φτιάχτηκε για να θεωρούμε για πρώτη φορά τον Αιολικό «κανονική» ομάδα, θυσιάστηκε για το πάρτυ των χορηγών; Ή μήπως επειδή στην πραγματικότητα αδειάστηκε από το Δ.Σ. σε αυτό το λεπτό ζήτημα, το οποίο βεβαίως θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί πολύ εύκολα… Γιατί δεν είναι κακό που ήθελε παίκτες του Αιολικού ο χορηγός της ομάδας, για ένα πάρτυ. Κακό είναι που δεν κάλεσε ενδεχομένως όλη την ομάδα και κυρίως (λέω εγώ ας πούμε) που διάλεξε εκείνος το ποιοι θα πάνε, χωρίς κανείς από το Δ.Σ. να του εξηγήσει πιθανά πως μία τέτοια ενέργεια, θα έκανε κακό στο εσωτερικό της ομάδας.

Είναι όμως δυνατόν όλα αυτά να θεωρούνται «ψιλά» γράμματα για τη διοίκηση; Πιστεύουν κάποιοι βάσιμα πως όλο αυτό το «μόρφωμα» θα περπατήσει;

Να πάμε όμως και σε ένα δια ταύτα.

Ο Τύπος κρίνει (και κρίνεται), παρεμβαίνει όποτε θεωρεί ότι μπορεί, με γνώμονα την ολόπλευρη ενημέρωση του κόσμου και στην κατεύθυνση να καταλήγει το κάθε ζήτημα σε ένα συμπέρασμα.

Εκείνοι λοιπόν που διοικούν, έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Και θα πρέπει να αιτιολογήσουν στον κόσμο για πρώτη φορά με σοβαρότητα και σαφήνεια τις αποφάσεις τους και να παρουσιάσουν τον προσανατολισμό της δύσμοιρης αυτής ομάδας.

Θα πρέπει να δικαιολογήσουν την αμφισημία τους σε αυτά που λένε και κάνουν και να συνειδητοποιήσουν ότι στην παρούσα φάση με δική τους ευθύνη η ομάδα που έβγαζε μία σοβαρότητα (αγωνιστική) προς τα έξω, έγινε άνω-κάτω. Ο Πέτρος Μίχος είναι ένας προπονητής, που αν δεν τους άρεσε, θα μπορούσαν να τον είχαν απολύσει, έως και να μην τον είχαν προσλάβει καν το καλοκαίρι. Όχι να τον τινάξουν στον αέρα με αφορμή ένα πάρτυ του χορηγού…

Υγ 1: Είναι τουλάχιστον βλακώδες να παρουσιάζεται προς τα έξω ως «ιδιοτροπία Μίχου» η ιστορία με το πάρτυ.

Υγ 2: Οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Κάθε άνθρωπος, είτε παίρνει 200 ευρώ, είτε είναι άνεργος, έχει προσωπικότητα και έχει και αντίληψη. Εκείνοι που καταδέχτηκαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, με όλο αυτό το… παρασκήνιο εις γνώση τους, δε νομίζω ότι μπορούν να ξαναπαίξουν μπάλα σε αυτήν τουλάχιστον την ομάδα.

Υγ 3: Αυτός ο Νίκος Ψαρρός, Γενικός Αρχηγός της ομάδας, τι φάση;

Υγ 4: Ρε σεις, Αιολικός είναι… Ήμαρτον!

 

 

   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey