Η δουλειά είχε «βρωμίσει» μέρες τώρα…

By Σεπτεμβρίου 06, 2018

Καταρτίστηκαν λοιπόν και οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής για τη φετινή περίοδο. Και ω, τι θαύμα, ο Αιολικός –ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λέσβου στην κατηγορία- έπεσε με τα θηρία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η δουλειά είχε «βρωμίσει» μέρες τώρα… Όταν όχι μία, αλλά δύο φορές, υπήρξε αναβολή τις προηγούμενες εβδομάδες για τη συγκρότηση των ομίλων, ήταν ευρέως πια αντιληπτό ότι οι «ζυμώσεις» δεν έβγαζαν αποτέλεσμα και χρειαζόταν περισσότερο «μαγείρεμα» για να… μαλακώσουν οι αντιρρήσεις. Ή τέλος πάντων να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις Ενώσεων, που στο άκουσμα του προσχεδίου προσπαθούσαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να βγάλουν τις δικές τους ομάδες έξω από ομίλους – φωτιά. Κάποιοι το κατάφεραν, κάποιοι όχι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρρόπουλος παρουσίασε προ ημερών την πρότασή του. Αφού δεν έγινε αμέσως αποδεκτή, ήταν εμφανές ότι θα οδηγούμασταν σε μάχη. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, κερδισμένες δεν βγαίνουν ποτέ οι αδύναμες παρασκηνιακά Ενώσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και εκείνη της Λέσβου, παρότι ο Ψαρρόπουλος εμφανιζόταν προεκλογικά να έχει ιδιαίτερο «δέσιμο» με τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Ο Αιολικός τοποθετήθηκε μαζί με τις 5 ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών (Καλλιθέα, Αιγάλεω, Ηλυσιακός, Άγιος Ιερόθεος, Άγιοι Ανάργυροι, Χαραυγιακός), τις δύο ομάδες της ΕΠΣ Εύβοιας (ΑΟ Χαλκίς, Απόλλων Ερέτριας), τις δύο ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων (Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου) και τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Κορίνθου (ΠΑΣ Κόρινθος). Ένας 12άρης όμιλος, σαν τον περσινό σε αριθμό ομάδων, αλλά ιδιαιτέρως πιο δύσκολος ειδικά για την άνοδο, τη στιγμή που υπάρχει εντός αυτού το ισχυρό Αιγάλεω και ακόμα τέσσερις αθηναϊκές έδρες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τη στιγμή που αναμένεται η επίσημη αντίδραση του Αιολικού, τα δεδομένα πλέον είναι απτά. Αφού ο στόχος είναι η άνοδος, όπως τόνισε ο Σταύρος Γριπιώτης, η επιπρόσθετη ενίσχυση του ρόστερ αποτελεί μονόδρομο. Πρωτίστως για να προστατευτεί η επένδυση που έχει γίνει ως σήμερα και επιπροσθέτως γιατί σε έναν τόσο μικρό όμιλο, καμία απώλεια βαθμών δεν συγχωρείται.

Αγωνιστικά, ο Αιολικός έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ μεσοεπιθετικά, με πληθώρα λύσεων και ποιοτικών επιλογών. Ποδοσφαιριστές που πάνε στο γκολ, αλλά και που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις, προσφέροντας εναλλακτικές στον Κώστα Ψυρόπουλο στη διάρκεια ενός αγώνα. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο ανασταλτικά. Οι επιλογές στην αμυντική γραμμή είναι λιγότερες, ενώ υπάρχει και δεδομένο ρίσκο κάτω από τα γκολπόστ, αφού πλην του Ζαχαρή δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας με εμπειρία από τη Γ’ Εθνική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κουμπάς ή ο Αραμπατζής δεν έχουν την ικανότητα να σταθούν αγωνιστικά. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν ψυχολογικά αν βρεθούν να υπερασπίζονται την εστία σε ένα κρίσιμο ντέρμπι. Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι ο Αιολικός εκείνος που δεν έχει την ευχέρεια να ρισκάρει, ελπίζοντας ότι δεν θα προκύψει για παράδειγμα μια ατυχής αποβολή.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ότι ο Αιολικός θα πρέπει να βάλει ξανά, άμεσα, το χέρι στην τσέπη. Όμως μοιάζει επιβεβλημένο στα δικά μου μάτια. Όπως και το να γίνουν τουλάχιστον δύο ακόμα δυνατά φιλικά ματς, πλην εκείνου με τον Εθνικό, όπου αναγκαστικά η βασική 11άδα θα παίξει ένα ημίχρονο λόγω του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας 48 ώρες μετά. Και όταν λέμε δυνατά, εννοούμε ανταγωνιστικά με ομάδες αν όχι ανώτερου, τουλάχιστον ίδιου επιπέδου με τον Αιολικό. Μόνο έτσι άλλωστε θα εντοπιστούν αδυναμίες και ελλείψεις. Στο μοναδικό επίσημο ματς ως τώρα, στην έδρα του Διαγόρα Βραχνέϊκων, υπήρξε άλλωστε προβληματισμός ανασταλτικά και αυτό δεν είναι κάτι που κρύβεται, ούτε που πρέπει να μπει κάτω από το χαλί.

Εκτιμώ, ότι θα είναι τεράστιο λάθος να ασχοληθεί ο Αιολικός με το γιατί τοποθετήθηκε στον 6ο και όχι στον 7ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής ή γιατί ο καταρτισμός τον έριξε στα… θηρία και όχι στα… μαλακά. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει πια. Η απάντηση της διοίκησης, όσο κι αν μοιάζει τεράστια υπέρβαση στην υπέρβαση αυτή τη στιγμή, πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της επιπλέον θωράκισης του ρόστερ.

Κακά τα ψέματα. Δεν προσδοκούσε ποτέ ο Αιολικός να οργιάσει στο παρασκήνιο για να κερδίσει μια άνοδο. Ούτε πριν τη συγκρότηση των ομίλων, ούτε στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το αντίθετο συμβαίνει διαχρονικά. Επομένως, μόνο αν εκείνος είναι αγωνιστικά ο καλύτερος, όσοι πιθανώς επιθυμούν να τον «κρατήσουν» πίσω, αναγκαστικά, θα πρέπει να εκτεθούν για να το καταφέρουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey