Κλειστό Γυμναστήριο μέχρι και η Μύκονος!

By Νοεμβρίου 28, 2018

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων του Δήμου Μυκόνου και της Κατασκευαστικής Εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, για την ανέγερση του πρώτου Κλειστού Γυμναστηρίου στο κυκλαδίτικο νησί.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών, με προϋπολογισμό €1.485.000 (πλέον ΦΠΑ), αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και ποσοστό έκπτωσης 45%. Συνολικά, κατέθεσαν προσφορά 22 εταιρείες. Καθοριστικής σημασίας συμβολή στην υλοποίηση του έργου κατέχει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Μυκόνου, η οποία παραχώρησε πριν από 15 χρόνια το ακίνητο, όπου και θα ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυκλαδίτικο νησί λειτουργεί μόνο μία ομάδα μπάσκετ, ο ΑΟ Μυκόνου. Στη γειτονική Σαντορίνη, από την άλλη μεριά, μόλις το 2014 κατασκευάστηκε το «παλατάκι» των 1.000 θέσεων και αμέσως μετά ιδρύθηκαν οι τοπικοί σύλλογοι στα αθλήματα σάλας, αποδεικνύοντας πως αν μια τοπική κοινωνία έχει όραμα, πρώτα επενδύει στις αθλητικές εγκαταστάσεις και εν συνεχεία δρέπει καρπούς, από την ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο (ο ΑΟ Θήρας στο γυναικείο βόλεϊ έφτασε μέχρι τον τελικό της Α1).

του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ

Στη Λέσβο, ακόμα περιμένουμε να λειτουργήσουν τα αυτονόητα στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τελευταίων μηνών, ειδικά μετά τη δημόσια «κατακραυγή» μέσα από τον αθλητικό Τύπο και ιδίως από το «SL» για την ιεράρχηση επιτέλους των προτεραιοτήτων σε επίπεδο αθλητικών έργων, εξελίξεις υπάρχουν με το σταγονόμετρο.

Το υπό κατασκευή Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλονή έχει «κολλήσει» στις στατικές μελέτες και «καρκινοβατεί» εδώ και μήνες. Το Κολυμβητήριο στα Θέρμα, παρά τις τυμπανοκρουσίες, βρίσκεται ακόμη στις «καλένδες» και έχει μετατραπεί σε μπαλάκι, που περνά χέρι με χέρι από το Δήμο στο Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων και τούμπαλιν. Τα ταρτάν του στίβου σε «Ταρλά» και «Κ. Κεντέρης» περιμένουν ακόμη να ανακαινισθούν, αφού πρώτα ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, μέχρι να προκηρυχθεί διαγωνισμός και να βγει ανάδοχος εργολάβος, ενόσω οι εκλογές πλησιάζουν και η άμμος στην κλεψύδρα λιγοστεύει, αφού πολύ σύντομα τα πάντα θα αρχίσουν να... υπολειτουργούν, μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο. 

Γενικώς, προχωράμε σημειωτόν. Και είναι το μόνο που δεν αξίζει στη Λέσβο και στη νεολαία της, η οποία παλεύει μονάχη της ουσιαστικά για να υψώνει σε κάθε ευκαιρία τη «σημαία» του νησιού ψηλά, σε όποια αθλητική διοργάνωση κι αν λάβει μέρος. Λάθη έχουν γίνει πολλά και αναμφίβολα ευθύνη έχουν ως ένα βαθμό και οι τοπικές κοινωνίες, που δεν πίεσαν όσο μπορούσαν εκείνους που κράτησαν στο παρελθόν τις τύχες της στα χέρια τους. Γιατί δεν διορίστηκαν, εκλέχθηκαν. Κι αν λέμε σήμερα ότι οι αυτοδιοικητικοί φορείς αποδείχθηκαν «λίγοι» να αφήσουν αθλητική κληρονομιά σε επίπεδο εγκαταστάσεων, εδώ και πολλά χρόνια, ευθύνες έχουν φυσικά οι ίδιοι, αλλά και όσοι τους στήριξαν με την ψήφο τους.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Ας παραδειγματιστούν οι τοπικοί φορείς από όσα συμβαίνουν παραδίπλα μας. Και ας οραματιστούν επιτέλους μία Λέσβο, την οποία θα θέλουν οι υπόλοιποι να μιμηθούν και όχι να αποφύγουν. Κι αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο στον αθλητισμό...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey