Το άδικο το τρως, μα δεν το χωνεύεις!

By Ιουλίου 21, 2019

Ας ξεκινήσω με μια εξομολόγηση. Θαυμάζω την Όλγα Φιάσκα. Για τη δυναμη ψυχής που κουβαλάει, μα και για όλα όσα έχει ζήσει σε αυτά τα 18 της χρόνια.

Δεν είναι μόνο το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Δεν είναι το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Δεν είναι το ασημένιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 ή το χρυσό της νταμπλ πέρυσι στην Ελλάδα σε κορασίδες και νεάνιδες. Δεν είναι ούτε το φετινό της χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 με το εκπληκτικό ρεκόρ, που λίγο έλειψε να καταρρίψει εκείνο της χρυσής Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Αθανασίας Τζουμελέκα.

Είναι ξεκάθαρα, ότι μέσα σε δύο χρόνια ουσιαστικά, σε διεθνείς διοργανώσεις με το εθνόσημο, έχει βαλθεί να γίνει το πρόσωπο των αγώνων, όπου κι αν συμμετέχει.

Στο Μπουένος Άιρες, στην Ολυμπιάδα Νέων, η τηλεοπτική κάμερα του Olympic Channel επέλεξε να σταθεί στην Όλγα κατά την παρουσίαση και των δύο αγώνων της. Δεν προλόγισαν, ας πούμε, τη Ρίκουο Ζι, που κέρδισε πανηγυρικά, αλλά τη Μυτιληνιά βαδίστρια.

Στο Μπουρός σήμερα, οι δύο εκφωνητές του Eurosport 2 ασχολούνταν για πολλά λεπτά με τη Φιάσκα, αναζητώντας τι συνέβη και τιμωρήθηκε, πού βρισκόταν στη συνέχεια έναντι των υπολοίπων και πώς ολοκλήρωσε τον αγώνα της. Δεν ασχολήθηκαν με τις άλλες κι ας τερμάτισε στην 8η θέση η Όλγα, εξαιτίας της ποινής αυτής...

Οι κριτές από την άλλη, τόσο στο Μπουρός σήμερα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην του Άλιτους, τη "στοχοποίησαν" για να τη βγάλουν εκτός μεταλλίων. Την πρώτη φορά γιατί λένε... κουνούσε υπερβολικά το κεφάλι της και σήμερα γιατί απλά, έπρεπε να ανέβει στο βάθρο η Ισπανίδα Γκαρσία. Συνέβη και στη Λιθουανία, ας μην ξεχνιόμαστε, όταν και πάλι τιμωρήθηκε η Φιάσκα για να βγει από την τετράδα και να πάρει το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ξανά, η Ισπανία, μια παραδοσιακή δύναμη στο βάδην, με ισχυρές διασυνδέσεις στο ευρωπαϊκό λόμπι του αγωνίσματος. Ευνοημένη δις αυτή η Γκαρσία, που στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της, τερμάτισε με ατομικό ρεκόρ 15 δευτερόλεπτα παραπάνω από την ατομική επίδοση της Φιάσκα... Για τέτοιου επιπέδου τελικό μιλάμε σήμερα.

Όλγα, αν ένα πράγμα έγινε ξανά αντιληπτό απόψε, είναι πως στη ζωή υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι αδικίες. Θα πρέπει να μάθεις να τις αντιμετωπίζεις κι αυτές. Με μαχητικότητα και πάντα υποψιασμένη, αφού πλέον σε αντιμετωπίζουν ολοφάνερα σαν πραγματική απειλή.

Ξέρω ότι έχεις ήδη πεισμώσει. Η εικόνα σου μέσα στο pit lane ή penalty box ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, η κραυγή αγανάκτησης με εκείνο το "δεν το πιστεύωωω", τα δάκρυα στα μάτια σου από τον εκνευρισμό που σου προκάλεσε αυτή η ποινή, τα λένε όλα!

Με απλά μαθηματικά, αν συνέχιζες στον ίδιο ρυθμό, δεν είχε καμία τύχη ούτε η Ντεμίρ. Και πιθανότατα πέρα από το ασημένιο μετάλλιο, θα είχες καταρρίψει ακόμα μια φορά τη δική σου επίδοση, απειλώντας και το Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων.

Να θυμάσαι όμως, πως από τη φετινή χρονιά είσαι πολύ πιο κερδισμένη, απ' ότι φαντάζεσαι, παρότι δε συνοδεύτηκε από κάποιο διεθνές βάθρο. Βρες μου άλλη αθλήτρια, που κατέβασε δύο ολόκληρα λεπτά το ρεκόρ της και ταυτόχρονα έζησε όσα εσύ φέτος. Άδικα τα περισσότερα, ναι. Δύσκολα τα χωνεύεις. Παθήματα όμως, που γίνονται μαθήματα. Για το μέλλον. Ένα μέλλον, που σου ανήκει. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει...

Εσύ λοιπόν να έχεις την υγειά σου και οι υπόλοιποι ας έχουν το φόβο σου...

ΥΓ: Γρηγόρη, αυτό το διεθνές «κυνηγητό» σαν κάτι να θυμίζει από τα παλιά...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey