Ο Πο.ΣΥ. Λέσβου στην Πυροσβεστική

26/11/2019 - 16:55

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Παρασκευή 22/11/2019 παραβρέθηκε προσκεκλημένος των Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου στο κεντρικό κτήριο της Πυροσβεστικής Μυτιλήνης.

Στις 18:30 ο Γενικός Γραμματέας του Πο. Συ. Λέσβου, ο Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και παραβρέθηκαν πανέτοιμοι να συνεισφέρουν στη σύσταση και δυναμική λειτουργία ενός νέου σώματος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου, η Ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Η Άμπελος», η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue, η Λέσχη Τετρακίνησης Λέσβου και η νομική σύμβουλος, δικηγόρος κα Μαριτίνα Πρωτούλη.

Σκοπός της συνάντησης είναι η δημιουργία μιας συνεργασίας των παραπάνω φορέων σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής φυσικών καταστροφών στο νησί σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση καταστροφών, κινδύνων, πυρκαγιών, έρευνες αγνοουμένων (ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές) κ.α. Οι ποδηλάτες βουνού γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους κάθε δυσπρόσιτη περιοχή των ορεινών όγκων που μας περιβάλλουν, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα πιο δύσκολα σημεία, αλλά το σημαντικότερο είναι πάρα πολλοί κι έτσι πολλαπλασιάζεται η δυνατότητα σωστής και έγκαιρης ειδοποίησης.

Τέλος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια πιστοποίησης έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να συμβάλει (μετά το μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της έγκαιρης ειδοποίησης) και στο 2ο σκέλος, αυτό της καταστολής. Εδώ να σημειωθεί πως όσο και μεγάλη να είναι η επιθυμία όλων να συμβάλουν στην καταστολή μιας καταστροφής, αν δεν έχουν την κατάλληλη πιστοποίηση δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να εμπλακούν.

Σαφώς μια ομοσπονδία των παραπάνω φορέων θα έχει μια άλλη δυναμικότητα σε επίπεδο αναγνώρισης αιτημάτων από το Δήμο ή άλλους φορείς, άλλη δυναμικότητα σε οργάνωση άμεσης ενημέρωσης αλλά και δυνατότητα ολοκληρωμένων επιχειρήσεων μια και καθένας από τους συμμετέχοντες κατέχει λόγω ειδικότητας και διαφορετικό "κλειδί" στην επίλυση κάθε πιθανού κινδύνου.

Ήταν μια πρώτη επαφή που όρισε τα θεμέλια μιας μεγάλης συνεργασίας των δυνάμεων εθελοντών φορέων του νησιού, που αν συνδυαστούν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια μεγάλου βεληνεκούς στον τόπο μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey