Ξύλο και διακοπή στο ντέρμπι Αρίωνα-Αιολικού

21/11/2010 - 13:01

Δεν τέλειωσε ποτέ ο αγώνας ανάμεσα στον Αρίωνα Μυτιλήνης και τον Αιολικό, στα πλαίσια τηε 10ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας των ανδρών. Αιτία, το γεγονός πως παίκτες του Αρίωνα ήρθαν στα χέρια με τους διαιτητές, έπειτα από καταιγισμό τεχνικών ποινών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Κλειστό της Νεάπολης και το Φύλλο Αγώνα να κλείσει στο Τμήμα.

Πρωταγωνιστές των επεισοδίων οι Αργυρίου, Ορφανός και Οικονόμου από πλευράς Αρίωνα και ο διαιτητής Κίμωνας Ζαννίδης, που μαζί με το συνάδελφό του Νεκτάριο Ζηρόπουλο προσπάθησαν -εφαρμόζοντας τον κανονισμό- να περιορίσουν τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Αχιλλέα Καταύτου σε κάθε τους σφύριγμα, βάζοντας ωστόσο... μπουρλότο στο ματς με συνολικά έξι συνεχόμενες τεχνικές ποινές.

Ο αγώνας βρισκόταν περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του και ο Αιολικός ήταν μπροστά στο σκορ με 49-57, όταν η κατάσταση εκτραχύνθηκε στο Κλειστό της Νεάπολης.  Μετά από ένα σφύριγμα των διαιτητών, Αργυρίου και Ζαννίδης ήρθαν στα χέρια, στον καβγά παρενέβησαν κι άλλοι, με αποτέλεσμα το παρκέ να μετατραπεί σε ρινγκ. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά με τους διαιτητές κλεισμένους στα αποδυτήρια, ωστόσο το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο οδήγησε τα πράγματα στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, όπου και έκλεισαν οι δύο διαιτητές το Φύλλο Αγώνα. Παράλληλα, κρατήθηκαν τα δελτία των τριών προαναφερθέντων παικτών του Αρίωνα Μυτιλήνης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, που είναι βέβαιο ότι θα προβεί σε βαριές τιμωρίες.

Παρά το ότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για εκατέρωθεν μηνύσεις, τελικώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και το θέμα έληξε εκεί. Οι δύο διαιτητές κατακύρωσαν τον αγώνα υπέρ του Αιολικού, θεωρώντας υπαίτια για τη διακοπή την ομάδα του Αρίωνα Μυτιλήνης. Πλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έκθεσή τους προς τη διοργανώτρια αρχή, βάσει και της οποίας θα κληθεί η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου να αποφασίσει για τις ποινές που θα ακολουθήσουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα χθες, η ομάδα του Δημήτρη Κουκέλλη είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ και διατήρησε αυτή τη διαφορά, ακόμα κι όταν ο Αρίωνας πλησίασε στο σκορ, χάρη στις εύστοχες βολές των παικτών της, που δέχθηκαν ως δώρο τις αλεπάλληλες τεχνικές ποινές για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των παικτών του Καταύτου σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey